[COLOR=blue] [COLOR=black]Citat:[/COLOR]
sau atunci cand se deschid Cerurile shi Duhul Sfant ce din tatal purcede in chip de porumb se coboara prin botezul sf Ioan Bptezatorul peste Domnul Hristos shi ramane peste El in veac, despre Acesta Marturiseshte Dumnezeu: Despre Cei doi Fii ai Sai ca Unul: "Acesta este Fiul Meu Preaiubit, de El sa Ascultatzi" [/COLOR]
[COLOR=blue][/COLOR]
[COLOR=blue][COLOR=black]Nici vorbă ca Dumnezeu să mărturisească o așa aberație: că ar avea [COLOR=red]doi Fii[/COLOR], [COLOR=red]ca Unul[/COLOR]. Dimpotrivă, El spune foarte limpede: "Acesta este Fiul Meu cel preaiubit..." deci Fiul zice , nu Fiii...[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=blue][/COLOR]
[COLOR=blue][COLOR=black]Alt citat:[/COLOR]
deci scriptura marturiseshte mereu despre Cele trei Ipostasuri ale lui Dumnezeu, iar voi ridicatzi nemultzumirea afirmand ca Domnul, Cuvantul lui Dumnezeu nu este Dumnezeu ci erezie? sau Duhul Sfant in chip de Porumb nu este Fiu al lui Dumnezeu? [/COLOR]
[COLOR=blue][/COLOR]
[COLOR=black]Noi credem că Domnul Iisus este Cuvântul lui Dumnezeu, dar nu credem că invenția pucioșilor intitulată "Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa" este de la Dumnezeu, ci este o minciună și o erezie.De asemenea, considerăm că formularea "[COLOR=#0000ff]Duhul Sfant in chip de Porumb este Fiu al lui Dumnezeu[/COLOR]" este o formulare lipsită de fundament scripturistic, deci eretică.[/COLOR]
Alt citat:
[COLOR=blue]poi din Tatal purcede, dar nu este Tatal ci este Duhul Sfant ca altfel ar fi zis ca este Tatal, dar peste tot este reprezentat distinct, in toata iconografia, deci nu are cum fi Tatal, ci prin Hristos, in Duhul Sfant toate s-au facut, deci daca Hristos este Cuvantul am putea spune ca Duhul este Lucrarea/Lucratorul/Vistierul cel Intzelept shi Tainic al lui Dumnezeu... [/COLOR]
[COLOR=blue][/COLOR]
[COLOR=black]Din acest citat reiese că logica folosită pentru a afirma că Duhul Sfânt este al doilea Fiu al lui Dumnezeu este următoarea: Dacă nu este Tatăl, înseamnă că este Fiul, căci tot ce nu este Tatăl, este Fiul. Deci Duhul Sfânt este și El un Fiu, este al doilea Fiu al Tatălui.[/COLOR]
[COLOR=blue][/COLOR]
[COLOR=blue][/COLOR]
|