Citat:
În prealabil postat de topcat
Imi pare rau ca gindesti asa, nu este intentia mea sa fiu agresiv si in viata reala sint unul dintre cei mai empatici oameni pe care ii cunosc (aici vorbeste modestia din mine  ).
Am vrut sa scriu ca articoul e unic in Romania, scris de un preot mai important, as fi cel mai fericit daca mi-ai mai putea indica unul.
Consider ca asta e drumul pe care trebuie sa il aleaga biserica.
Crede-ma, nu-mi doresc sa dispara ortodoxia, sint constient ca daca ateismul nu va umple golul lasat de aceasta, si nu poate sa il umple pentru ca nu are metodele necesare, ii va lua locul o religie agresiva.
|
Bine, topcat, asa mai venim de acasa.
Eu cred ca nu-ti dai seama ca suna agresiv cateodata vorbele tale. Uite, acum ti-am zis.
Uneori nu ne dam seama cum suna vorbele noastre pt cei care nu ne cunosc.
Sunt de acord cu tine ca ar trebui sa exista mai multe articole din astea in Romania, daca nu exista. Eu inca n-am gasit nici aticole care sa preia parerea lui Seraphim Rose la teologii romani. Dar nu stiu eu, poate! Sa ma corecteze Sherlock Homles, poate el stie.
Mai este un alt articol pe acest sit, daca cai ma cautare 'evolutie' il gasesti, de un alt teolog roman, ceva cu Popescu. Mi se pare ca e cunoscut, am un dictionar de teologie de el.
Si ala parea interesant dar nici pe el nu l-am terminat.. daca stau aici pe forum. Daca mai gasesc ceva va zic tuturor.
Si eu cred ca religia nu trebuie sa fie agresiva. Daca si in masura in care este, sunt prima care deplor asta, si mai sunt si alti crestini ca mine.
Numai bine! Revin cand termin articolul aici.