mariamargareta
Citat:
[COLOR=darkorange]Deci este asha ca shi fratele cel mic shi care marturiseshte pe fratele Sau mai Mare, pe primul Nascut al lui Israil, pe Domnul Hristos...[/COLOR]
Asta spun și neoprotestanții eretici: că [COLOR=red]Isus a fost "[/COLOR][COLOR=#0000ff]primul Nascut [/COLOR][COLOR=red]" din Maria, nu "Unul născut", deci, Maria a mai avut și alți fii, deci nu mai era Fecioară... [/COLOR][COLOR=darkorange](shi te intreb din nou ca iar insinuezi absurditatzi ca sa creezi diversiune, am sustzinut eu asta? ca e unul din fratzii de sange sau de nume ai Domnului, adica sustzin eu ca preasfanta Maria nu este pururea fecioara? deci de ce judeci stramb shi viclean? pentru ce ma faci eretic prin intermediul sectantzilor neoprotestantzi? eu altceva am dat de intzeles, shi nu eu ci Cuvantul lui Dumnezeu ca eu repet ca un papagal shi o placa stricat cu cuvintele mele cam ce am priceput shi ce am memorat, fara sa incerc sa introduc "de la noi sau de la un inger din cer" nishte nascoceli personale asha cum "unii" scornesc ca la scorniceshti vrute shi nevrute shi chiar sfideaza buna intzelegere afirmand in nasul meu ca am zis altceva decat ceea ce am zis shi scris... poi dumneata shti romaneshte? caci intre ce repet eu ca un papagal shi ceea ce repeta sectantzii neoprotestantzi ca robotzii este distantza ca de la Cer la pamant cu p mic, caci Pamantul binecuvantat este altceva. Deci ce tupeu trebuie sa aiba cineva ca sa afirme ca am scris altceva decat am scris numai ca sa poata afirma ca ash fi scris sau zis erezie? ca shi altzii sustzin ceva asemanator, poi nu e nici pe departe ceva asemanator dar dumneata gaseshti asemanri ca sa potzi osandi shi ridica pietre de poticnire cat mai absurde, dar ma mir cum sunt multzi care itzi dau dreptate tzie in orbirea lor shi nu lui Dumnezeu ca eu n-am nevoie de indreptatziri, ca ne-a invatzat Domnul sa nu cautam slava de la oameni)[/COLOR]
[COLOR=red][COLOR=black]Dar noi mărturisim că Iisus Hristos este Unul născut din Tatăl, înainte de veci, și Unul născut din Fecioară, la plinirea vremii vestite prin prooroci. Și mărturisim că este erezie să considerăm pe Duhul Sfânt fratele mai mic al lui Iisus, care este Fratele Lui mai mare ( adică, un fel de Big Brother!!!)[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=red][COLOR=#000000]Altminteri, credem că Duhul Sfânt este o Persoană din Sfânta Treime, care are Dumnezeirea întreagă, la fel cu celelalte două. [/COLOR][/COLOR]
[COLOR=red][COLOR=#000000]Dar a amesteca și a schimba însușirile Persoanelor Dumnezeiești [COLOR=darkorange](poi dumneata deshi pricepi ce spun, te faci mereu ca nu pricepi ca sa potzi face afirmatzii absurde, dar se pare ca dumneata nici nu cunoshti insushirile sfintei Treimi daca nu shtii ca Hristos, Cuvantul, este mai mare decat Duhul Sfant care a grait prin prooroci shi Carele de la El a luat ca sa ne dea noua, pentru ca Hristos e mai mare deshi s-a smerit ca fiu al omului)[/COLOR] nu ni se cade nouă să facem, altminteri călcăm pe urmele celor care au inventat "Filioque", zicând (după capul lor) că Duhul Sfânt de la Tatăl și de la Fiul purcede [COLOR=darkorange](poi iarashi ma invinuieshti de eresurile altora? poi sustzin eu ce spui Dumneata? poi in Duhul este shi Tatal dar shi Fiul caci asha cum Fiul marturiseshte pe Tatal asha shi Tatal Marturiseshte pe fiul prin Duhul Sfant care purcede de la Tatal dar graieshte prin prooroci asha ca shi un fiu ori copil al lui Dumnezeu, ca doar nu graieshte ca shi cum ar grai Tatal, caci acela este Tatal, iar pe Tatal nimeni nu L-a cunoscut decat cel e care Fiul i l-a descoperit).[/COLOR] Și pucioșii calcă apăsat pe urmele lor, zicând că și Fiul purcede de la Tatăl. [/COLOR][/COLOR][COLOR=darkorange](induci populatzia in eroare, ca sa acuzi nishte nevinovatzi ca ar fi eretici, cand defapt... poi nu este clar ca atunci cand zice despre Fiul (Duhul Sfant) se refera la Cel care-L marturiseshte pe Hristos (Unul Nascut mai inainte de totzi vecii din Duhul sfant dar shi din fecioara Maria asha cum serbam noi de Craciun), iar pe sine cand se marturiseshte spune clar nu ca din El este purcederea ci din Tatal, deci Marturiseshte ceea ce i-a dat Tatal ca sa marturiseasca, caci de Tatal este trimis shi face lucrarea Lui. Nnu ai habar de scripturi shi nu shtii ce este aia pilioqqq... nu pricepi dar te dai mare canonista shi care respectzi shi fereshti pe altzii de erezie... poi daca spui ca Fiul, cel unul nascut este din Tatal mai inainte de totzi vecii atunci cum este Duhul Sfant mai mare decat Fiul care a fost dat prin botezul cu apa a lui Ioan? caci Hristos Fiul, cel intai nascut este al Doilea in ierarhia divina caci el este cel ce boteaza cu Duh sfant shi cu foc... deci iata ca Duhul Sfant, a Treia persoana shi Ipoastas al Sfintei Treimi este a treia putere Dumnezeiasca deci deshi este intreg Dumnezeu in El shi prin El, este totushi Cel mai mititel ca ierarhie divina sfanta, Caci Tatal este Cel mai Mare shi care nu judeca ci judecata a dat-o in mana Fiului apoi vine Fiul shi apoi Duhul Sfant deci iata cum Duhul Sfant, daca ne nashtem de sus prin El in Dumnezeu, ne va face fii shi fratzi shi apoi iarashi copii ai Domnului.)[/COLOR]
[COLOR=red][COLOR=#000000]Alt citat:[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=blue][COLOR=red]deci Noi suntem Duhul Sfant shi tzara stralucirilor Domnului, Romania shi Israel cel din romani, caci noi marturisim inaintea lumii Calea, Adevarul shi Viatza,[/COLOR] [/COLOR]
[COLOR=black]Care [COLOR=blue]Noi[/COLOR]? că nu e prea limpede. [COLOR=blue]Noi, Pucioșii[/COLOR]?? [/COLOR][COLOR=darkorange](noi Israelul cel Nou din creshtini, din romani)[/COLOR]
continuarea mai jos
|