View Single Post
Vechi 10.01.2007, 23:02:17
Cynthia Cynthia is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de loredana
o verisoara de-a mea are un prieten musulman.nici una din familii nu e de acord cu relatia lor deoarece ea e crestina.totusi ei par sa nu tina seama de aceste bariere religioase.cat e de riscanta aceasta relatie?ce s-ar putea face in cazul lor? cine se pricepe il rog sa ma sfatuiasca.
pace
da si eu am trecut prin asta
sincer fata trebuie sa stie daca baiatul respectiv e musulman bun sau rau.ei ma refer ca daca traieste dupa regulile islamului sau bea ca un porc de ramadan sau nu se roaga de 5 ori pe zi.este foarte important sa stie ce este si ce inseamna islamul .daca baiatul sta de vorba cu ea si vorbesc mai "comod" ceea ce nu ii este permis,o sfatuiesc sa il uite.dar daca baiatul e smerit si modest atunci singura cale este casnicia temporara sau cea reala.casnicia temporara este ilegala la suniti si legala la shiti.casnicia temporara este ca un legamant intre cei doi si Dumnezeu cu acordul celor doi tati.in cazul in care ei nu sunt deacord,sa mearga la o moschee sau ma un musulman de incredere si sa le fie martor.nimeni nu le poate interzice casnicia.atentie,baiatul fiind musulman ,trebuie sa stie ca nu are voie sa atinga fata,dar daca se iubesc ,ce rost are?iar daca raman singuri intr-o camera,sa tina usa deschisa,sau sa ia un om in camera ca martor.ideea in sine e sa nu se piarda puritatea si castitatea niciunuia

"Musulmanilor si musulmancelor,drept credinciosilor si dreptcredincioaselor,celor supusi si celor supuse,celor iubitori de adevar si celor iubitoare de adevar,celor statornici si celor statornice,celor smeriti si celor smerite,celor de dau milostenii si acelora[dintre femei] ce dau milostenii,celor care postesc si acelora care postesc,celora care isi pazesc castitatea lor si acelora care si-o pazesc ,celor care-L pomenesc pe Allah mereu si acelora care Il pomenesc pe Allah mereu,Allah le-a pregatit iertare si rasplata mare" (33:35).

daca fata are nevoie de ajutor,sa imi scrii ^_^
ei islamul nu are nimic in minus fata de alte religii..ba chiar,cei ce se pun TOTUSI sa citeasca si nu sa judece si sa vorbeasca doar de dragul de a le face ,vor vedea...islamul e chiar foarte frumos

pacea lui Dumnezeu sa fie cu voi- assalamu alaykum