View Single Post
Vechi 13.05.2009, 18:36:16
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul
"
nu exista decat o singura interpretare , a sfintilor parinti , in bis ortodoxa ...
Asta imi este nou! Nici sf parinti nu au spus asa ceva!

[/quote]"pentru ca Dumnezeu sa te ajute sa te corectezi e nevoie de cineva care sa stie deja adevarul deplin 100 % , ca daca toti ar minti si aproxima ca tine adevarul , atunci nu ar mai ajunge niciodata nimeni ortodox curat ; ori mantuirea nu merge s-o aproximezi ,cel putin eu am pretentii mai mari in ce ma priveste pe mine personal : eu vreau sa ma mantuiesc deplin nu doar aproximativ ... eu unul ma consider ortodox curat , fara nici o erezie , si consider ca , da , am categoric interpretarea corecta a sfintilor parinti ... asa cred eu ... [/quote]

Adevarul 100 la 1000 nu exista decat la Dumnezeu, care ESTE adevarul.

[/quote] nu cu citate de la teologi formati in fac apusene , teologi care din start ridica mari semne de intrebare in privinta ortodoxiei lor ... un ortodox adevarat nu are nevoie sa se formeze ca ortodox intr-o fac de catolici sau sectara ... deci din start este ceva in neregula cu teologii aia : apoi cand mai veniti si cu citate din acei teologi care sunt in contradictie clara cu sfintii parinti , atunci ma mir ca mai aveti pretentia de a fi ortodocsi ... [/quote]

Florovsky a facut studii la St Serge, institut ortordox infiintat de rusii albi la Paris in 1925, sau in Rusia inainte, nu mai stiu. In orice caz a predat acolo.
Florensky a facut studii in Rusia, si a murit ca martir intr-un lagar.
P. Staniloae a facut studii in Romania. Pe el chiar si tu il citezi ca abntiecumenist.
Vl. Lossky: in Rusia sau la alt institut ortodox de la Paris, St. Denis, care era sub Moscova atunci, si unde a predat dupa aia.
P. Nellas: in Grecia
J. Popovici (care a fost si canonizat): in Serbia. Si pe el il citezi ca antiecumenist.

Eu pe astia i-am citat, mai bine zis ii citeaza parintele Doru Costache. De el nu stiu inca nimic, dar mi s-a parut ca stie despre ce vorbeste.

Eu cred ca lecturile tale sunt unilaterale, Emanuel!

Repet, nu ca sa te conving pe tine scriu, ci ca sa vada altii.
Reply With Quote