Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
"
nu exista decat o singura interpretare , a sfintilor parinti , in bis ortodoxa ...
|
Asta imi este nou! Nici sf parinti nu au spus asa ceva!
[/quote]"pentru ca Dumnezeu sa te ajute sa te corectezi e nevoie de cineva care sa stie deja adevarul deplin 100 % , ca daca toti ar minti si aproxima ca tine adevarul , atunci nu ar mai ajunge niciodata nimeni ortodox curat ; ori mantuirea nu merge s-o aproximezi ,cel putin eu am pretentii mai mari in ce ma priveste pe mine personal : eu vreau sa ma mantuiesc deplin nu doar aproximativ ... eu unul ma consider ortodox curat , fara nici o erezie , si consider ca , da , am categoric interpretarea corecta a sfintilor parinti ... asa cred eu ... [/quote]
Adevarul 100 la 1000 nu exista decat la Dumnezeu, care ESTE adevarul.
[/quote] nu cu citate de la teologi formati in fac apusene , teologi care din start ridica mari semne de intrebare in privinta ortodoxiei lor ... un ortodox adevarat nu are nevoie sa se formeze ca ortodox intr-o fac de catolici sau sectara ... deci din start este ceva in neregula cu teologii aia : apoi cand mai veniti si cu citate din acei teologi care sunt in contradictie clara cu sfintii parinti , atunci ma mir ca mai aveti pretentia de a fi ortodocsi ... [/quote]
Florovsky a facut studii la St Serge, institut ortordox infiintat de rusii albi la Paris in 1925, sau in Rusia inainte, nu mai stiu. In orice caz a predat acolo.
Florensky a facut studii in Rusia, si a murit ca martir intr-un lagar.
P. Staniloae a facut studii in Romania. Pe el chiar si tu il citezi ca abntiecumenist.
Vl. Lossky: in Rusia sau la alt institut ortodox de la Paris, St. Denis, care era sub Moscova atunci, si unde a predat dupa aia.
P. Nellas: in Grecia
J. Popovici (care a fost si canonizat): in Serbia. Si pe el il citezi ca antiecumenist.
Eu pe astia i-am citat, mai bine zis ii citeaza parintele Doru Costache. De el nu stiu inca nimic, dar mi s-a parut ca stie despre ce vorbeste.
Eu cred ca lecturile tale sunt unilaterale, Emanuel!
Repet, nu ca sa te conving pe tine scriu, ci ca sa vada altii.