Draga mea,chiar si dupa cat de multe semne de intrebare si exclamare utilizezi se vede ca esti usor extremista,cu tot respectul.
Pe langa asta,una am spus eu,alta ai inteles tu:
-nu am spus ca trebuie sa ne inchinam vreunuia Alcuiva decat Aceluia catre care simtim sa o facem,ci doar sa toleram,sa acceptam si sa ne iubim fratii apartinand oricarei alte religii ori filozofii de viata;
-"Degeaba ne iubim unii pe altii daca traim toti in minciuna si ne inchinam lui satan!!! Nu crezi??"-la fel de valabil cum degeaba te inchini lui Iisus,dar habar nu ai care este iubirea de aproape;
-"Generalizarea aceea nu-si are rostul. S-au facut crime din cele mai variate motive (in principal politice si din dorinta de putere), nu poti acuza ortodocsii in nici un caz!!!"-vorbeam de intoleranta si de fanatismul religios,care realmente duc la situatiile extreme despre care am discutat;
-"Si de unde stii tu ca se va mantui intreaga omenire??? Spune Biblia asa ceva?? Dimpotriva!!!"
Nu am de unde sa stiu,Dumnezeu le stie mai bine ca mine,asta chiar e numai treaba Lui cine se va mantui si cum,eu asa zic...:)
Un singur lucru stiu sigur: ca Dumnezeu este IUBIRE,iar intoleranta si extremismul nu au nici o treaba cu ea.
|