Citat:
În prealabil postat de scrabble
Cum sa nu, hai sa-i bagam la puscarie pentru ca sunt nesimtiti si agresivi. Dar telemarketerii care te suna la telefon sa-ti vanda produse nu sunt agresivi si nesimtiti? De ce nu se face referendum si impotriva lor?
|
Nu sustin ideea cu puscaria daca isi inteleg statutul si lasa deoparte poveasta cu gay-pride.
Telemarketerii nu s-au ridicat inca la nivelul lor.
Citat:
Nesimtirea si agresivitatea nu are nimic de aface cu orientarea sexuala. Sunt oameni care-si cer drepturile si asta te deranjeaza. Intoleranta si ura nu-ti permit sa gandesti lucid.
|
Drepturi au suficiente. A trecut vremea cand faceau puscarie.
Problema e ca cu cat au mai mult cu atat vor mai mult pana trec in partea cealalta de care vorbeam, stresare majoritatii de catre minoritate.
Citat:
Drepturile fundamentale ale omului sunt construite pe acest principiu: libertate individuala care se opreste in momentul in care libertatea celorlalti incepe si invers.
|
Am indoieli.
Da-mi un citat cu trimitere exacta la sursa.
Citat:
Constitutiile tuturor statelor din lume, inclusiv Coreea de Nord, daca esti curios sa le citesti constitutia, stipuleaza aceste drepturi (respectarea lor e alta poveste). Sistemele juridice au la baza legi ale statului, iar legile statului trebuie sa fie inainte de toate constitutionale.
|
Te referi in mod explicit la un drept? Daca da, care?
Dreptul ca unii sa limiteze libertatea altora pentru a si-o extinde pe a lor?
Aici s-ar putea sa ai dreptate...
Si de aici pana la razbel e un pas tare mic..
Citat:
Citesti si carta ONU, daca tot esti la capitolul asta. Sau orice conventie a drepturilor omului.
|
Scopul fiind care? Prezinta informatia relevanta cu trimitere exacta daca este una.
Altfel te trimit si eu sa citesti DEX -ul si continuam discutia cand termini.
Citat:
In bazaconia mea am schimbat niste substantive. Indiferent la cine ar face referire mesajul tau, esenta este aceeasi: ura, ura, ura. Ura fata de cei ce nu sunt ca tine.
|
Ca sa
deteriorezi substantial mesajul puteai sa schimbi chiar si mai putin de atat.
Daca ai vreun argument, fa referire la mesajul meu
asa cum l-am scris eu (daca ai inteles o iota din el, dar dovedesti ca nu) nu la
elucubratiile tale, ca altfel cu tine te certi, nu cu mine.
Citat:
Esti murdar pe interior, negru de cenusa intolerantei.
|
Si acum daca eu iti zic ca esti defect mental si suferi de dedublare de personalitate si comportament maniacal-agresiv ajungem undeva?
Nu cred.
Asa ca ar fi cazul sa schimbi abordarea, zic eu.
Citat:
În prealabil postat de scrabble
Era sa uit: principiul de care vorbeam este vizibil si in cele zece porunci: sa nu ucizi, sa nu furi, sa nu poftesti la femeia si avutul vecinului. Aici vorbeste clar despre proprietate si dreptul la viata. Proprietatea si intimitatea mea se termina unde incep proprietatea si, respectiv, intimitatea vecinului.
|
Daca gandesti
teritorial (asa cum gandeste un animal),
posesiv daca vrei (ca sa folosesc un termen mai neutru), probabil ca da, poti privi lucrurile in felul asta.
Dar esti departe de adevar.
Citat:
Daca nici Iisus n-a indemnat la toleranta, atunci n-a mai indemnat nimeni.
|
La partea asta ti-am raspuns mai sus, cum intelegi tu toleranta lui Iisus si cum este de fapt.
Citat:
Si poate nu stii, dar "sa fie homosexuali, dar nu in public" nu e nici pe departe exemplu de toleranta. Nu inseamna sa accepti ca exista homosexuali, inseamna sa refuzi asta, sa bagi gunoiul sub pres si sa te faci ca nu exista.
|
Este o diferenta intre a fi "homosexual in public" si paradele "gay pride" de exemplu.
Avem de exemplu handicapati care apar in public si nimeni nu se ia de ei, sunt priviti cu mila, ajutati, etc.
Insa atitudinea lor nu poate inspira mila si intelegere ci altceva.
Este ca si cand un om handicapat ar putea (cu un oarecare efort) sa mearga, dar prefera sa vada lumea din carucior si sustine ca asta este perfect normal, natural, ca e o mandrie sa fii handicapat, etc.
Bun, si asta poate inspira mila, pentru ca este o dovada a unei deteriorari mentale serioase, DAR in momentul in care atitudinea asta este insotita si de o auto-promovare agresiva NU POATE sa mai inspire mila, ci cum spuneal, altceva.