Draga dmb,
legat de problema pot sa spun ca si sotul meu mai acuza uneori astfel de dureri. insa niciodata nu ne-am pus problema ca ar trebui sa reglam aceasta problema prin relatii trupesti mai dese.
Lumea din prea mult libertinaj sexual pune pe seama abstinentei toate problemele trupului uman: daca te doare capul e de la abstineta, daca te doare testicolul tot de acolo, daca te dor sanii tot de acolo, daca esti nervoasa la fel.... Cred ca unii ca sa justifice dorinta lor necontrolata si nevoia lor mai multa de contact sexual dau astfel de raspunsuri. Sunt sigura ca aceste probleme au la baza si un dereglaj hormonal dar sa dai cu atata nonsalanta un verdict : "fa sex si trece" nu cred ca e potrivit.
Crestinul traieste in lume dar nu e din lume. Deci trebuie sa nu caute raspunsuri din lume la problemele lui chiar daca acestea sunt dureri testiculare. Orice problema trebuie abordata mai intai duhovniceste, chiar medicala de ar fi.
Eu cred draga dmb ca tu esti impartit intre dopua lumi: lumea lumeasca si cea duhovniceasca. Si din aceasta cauza cred ca ai si aceste incercari ... ca poate poate diavolul te castiga de partea sa si in sinea ta vei zice: vezi Doamne eu nu pot sa urmez cele date de Tine ca am dureri deci am nevoie de sex, deci ce ceri Tu e greu. Inca nu pot sa te urmez, o sa mai traiesc inca lumeste pana voi mai creste si voi putea sa fac ce-mi ceri. Si diavolul te castiga si dorinta ta de a trai crestineste e sufocata precum grauntele aruncat intre spini de semanator.... Vezi ce viclean e diavolul ...
Infruntandu-ti durerile si nedandu-le o asa mare importanta sunt sigura ca ele nu te vor mai deranja. Trebuie insa sa te hotarasti ce anume vrei: pe Hristos cu orice pret chiar cu dureri insuportabile sau o viata linistita la care sa ai raspunsuri facile si pe placul tau la toate problemele.
A fi crestin nu e usor si sa stii ca trebuie sa ai tarie de caracter si chiar un dram de nebunie ( nebunie in sensul lumesc al cuvantului, caci cei din lume asa ne privesc) ca sa asculti cu strajnicie de indemnul Mantuitorului: "Ia-ti crucea ta si vino dupa Mine!".
Daca vrei rezolvare la probleme pe un forum crestin- ortodox atunci asuma-ti riscul de a nu primi raspunsuri usor de acceptat.
Dumnezeu sa te intareasca si sa te ajute!
|