View Single Post
Vechi 11.01.2007, 10:55:28
ancah
Guest

Implicit

Draga volga,
multumesc f mult pentru raspunsul primit. Imi place ca intotdeauna esti foarte documentata . Voi incerca si eu sa ma documentez in privinta prigoanei evreilor in Romania, despre care intr-adevar nu stiu mare lucru.
Partea a doua a mesajului nu am inteles-o prea bine. Presupun ca atunci cand se spune ca 80% din populatia Romaniei e ortodoxa, se ia ca unic criteriu botezul sau poate doar datele de la recensamant.
"Sa nu avem saraci si bogati"? Si daca asta e voia Domnului, sa fie saraci si bogati? Cu celelalte sunt de acordca trebuie sa dispara.
Eu cred ca fiecare poate constientiza ce e el insusi; personal mi-ar fi greu sa constientizez cum este o natiune si nu pot vedea decat prin prisma celor pe care-i cunosc. In general sunt impotriva generalizarilor, caci o generalizare dezavantajeaza intotdeauna pe cineva. S-ar putea ca parerea mea despre romani sa fie mai roz decat realitatea, dar ce sa fac, departe fiind le duc dorul. Dar, volga draga, te rog sa ma crezi ca vorbesc in cunostinta de cauza: romanii sunt muuult mai crestini decat altii, la care diferenta dintre saraci si bogati nu este atat de semnificativa. In schimb acestia din urma au mai multe divorturi, mai multa prostitutie oficiala si neoficiala, au femei si batrani abuzati, hoti cu duiumul, caci platesc asigurarile si biserici goale in lipsa de crestini. Nicaieri nu e perfect. Impresia mea personala este, ca in vreme ce in Romania lucrurile se indreapta, in alte parti ele se deterioreaza. Vom trai si vom vedea.
Reply With Quote