View Single Post
Vechi 14.05.2009, 04:22:11
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit Nu cred ca pot sa fiu de accord cu tine

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul
da , care e problema ? " sa se pocaiasca pe lumea aialalta " , ce e gresit in asta ? ...
dar de aia ma si amuz , ca nu stii ca omu se poate pocai si pe cealalta lume ...
biserica intr-adevar zice ca pe cea lume nu exista pocainta , insa acest cuvant nu trebuie luat asa ad literam ...
deci in concluzie : pocainta exista si dincolo
In primul rind, admitind ca ar fi asa, toate sufletele s-ar mantui. Nu-mi pot imagina ca ar putea fi unul chiar intr-atita de pervers incit sa prefere sa ramina acolo. Si-atunci care ar mai fi rostul vietii?

In al doilea rind, si iarasi admitind ideea ta, nu te poti mintui de unul singur. Ai nevoie si de Har, ceea ce ma indoiesc ca ar curge si in iad.

In al treilea rind, noi, oamenii nu sintem intregi decit in trup. Intr-alte cuvinte, nu sintem fiinte spirituale (ca si ingerii). Sintem completi doar cind sufletul se afla in trup. Asa ne va judeca si Dumnezeu ca sa intelegem in toata plinatatea fiintei noastre asa creata. Ne cistigam mintuirea ca si oameni si sintem judecati ca si oameni. Dumnezeu e drept si consistent in toate judecatile si faptele Sale.

Dincolo de toate speculatiile logice si filozofice, din cite stiu eu, singura cale prin care un suflet poate fi scos din iad este prin rugaciunile celor vii. Probabil ca astfel de cazuri sint totusi rare. Cineva intr-atita plins de drept-credinciosi poate fi in iad numai din motive doar de Dumnezeu stiute.
Reply With Quote