View Single Post
Vechi 14.05.2009, 07:28:17
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Da Anca, e vorba de maica Ecaterina...pe care eu sincer nu o inteleg. Cuvintele, tonul..nu mi se potrivesc..nici mie nici altor pers. ce si-au exprimat dezacordul fata de duritatea limbajului folosit!. Poate ai dreptate si nu sunt capabila sa o inteleg, nu spun ca ideiile ei sunt gresite ( in totalitate.. ci doar unele, vezi parerea parintelui Petroniu vis a vis de 666 si de card. Si e doar un exemplu..in curand va voi posta si cuvantul parintelui MIna Dobzeu in legatura cu acest 666) ci modul cum le propovaduieste! In tonul ei este multa..nici nu stiu cum sa o numesc..habotnicie?! sau nebunie?! Din punctul meu de vedere ( si nu, numai al meu ci a multor altor persoane) din pricina acestui "ton" folosit o mare parte din crestini su inceput sa spuna dupa ce a s-au "limpezit" apele..mi-e lehamite!! A avut dreptate purtatorul de cuvant al BOR, parintele Iustin este doar un instigator si un habotnic. Si asta pentru ca pe langa cele spuse de acesti mari duhovnici fiecare a adaugat sau a taiat cate ceva! Una e sa vezi/primesti/simti pe net un astfel de indemn/sfat si alta e sa fii de fata. Crede-ma internetul poate schimba multeeee....Crede-ma stiu ce vorbesc!! Am participat la intruniri cu Danion, pr. Aldea, monahul Fhiloteu de la Petru Voda si este o mare problema folosirea numelui parintelui Iustin fara binecuvantare!!! Chiar si pe net , e f. simplu sa creez un site sa il pun pe parintele in capul listei si sa incep razboiul. Anca, sora mea crede-ma nu toti cei ce spun manca-v-ar raiul sunt ucenicii parintelui Cleopa, e cuvantul parintelui, nu al meu. Nu sunt impotriva macii ci nu sunt de acord cu panica pe care o aduc mesajele sale. Da, sa marturisim dar nu amentintand cu iadul!! Eu iubesc marturisitorii langa care sed si deja ma umplu de bucurie si nadejea invierii vesnice! Parintele Isutin ma cheama sa marturisesc dar nu amenintinadu-ma cu iadul ci aratandu-mi pentru ce trebuie sa ma jertfesc ...si el merge in fata!! .. nici nu mai trebuie sabie caci numai ochii daca ii privesti..pleci rusinat capul..E foarte importanta acest impact al fetei catre fata...Dar fata ta trebuie sa exprime [COLOR=Red]ceva.[/COLOR]..insa acel "ceva" pe chipul parintelui NU e teama, NU e neliniste ci e curajul marturisii Adevarului. Aceasi expersie am vazut-o si la parintele Ioanichie (Dumnezeu sa il ierte) Eu in acestia CRED, ptr ca nu cuvantul marturiseste despre dansii ci Duhul ce salasluieste in ei.
Cat despre ape impartite pe forum, nu stiu la ce te referi. Eu nu am tinut si nu tin cu nimeni, nici nu sunt influentata decat de proprile-mi pacate.
Acest cuvant este in el insusi o frumoasa marturisire.
Multi crestini s-au incrancenat, printre ei si eu. Nu stiu motivele lor, dar la mine este din cauza intunericului. Doar cei luminati pot vedea lumina.

Cred ca multi crestini - nu vor sa vada adevarul pentru ca se tem de el, caci nu au asteptarea si bucuria revelatiei finale, cand tot ce am sperat se va arata, ci traiesc cu frica acestei revelatii.

Mi-e mai teama de Hristos decat Il iubesc. As vrea sa pot spune "Amin! Vino, Doamne Iisuse".

Este o zi trista cand crestinii cred ca cei dintre noi cu viata sfanta, casnicii si prietenii lui Dumnezeu pot fi "vanturati" de colo colo de cei din anturajul lor. Cata inselare! Oare nu stim toti ca acestia s-au desparit de vointa lor pamanteasca si au reusit sa se alipeasca voii lui Dumnezeu?

Cand zici ca Parintele Paisie a fost manevrat de anturaj sa "bage isterie" cu privire la vreun subiect, dupa parerea mea este o mare lipsa de smerenie.

Asta e si greseala celor care ii contrazic pe Sfintii Parinti zicand ca erau neinvatati. Lasa ca ne-am invatat noi! Incredibil!

Trebuie sa avem grija, ca duhul mandriei este totdeauna langa noi. Sa ne smerim toti ca sa pricepem adevarul revelat, din gura lui Hristos, iar nu cel lumesc, deformat, care ne graieste despre placeri si viata usuratica.
Reply With Quote