View Single Post
Vechi 14.05.2009, 10:09:39
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit pt emanuel

Uite Emanuel, ieri dimineata sa stii ca ma suparasesti tare, ca mi-ai jignit rudele si ne-ai facut eretice si demonice si pe mine, si pe jenica, si pe altii. Dar mi-a trecut, sa stii.
Vreau sa-ti mai spun cateva lucruri de principiu:

Nu vrea nimeni sa pleci de pen forum, daca vorbesti civilizat si postezi mai ordonat.

Tu te contrazici:

La alte subiecte ai tot repetat si rasrepetat ca tu nu faci decat sa fii vocea pura a Parintilor, ca nu scoti nimic de la tine, de acceea detii adevarul suta la suta, si oricne interpreteaza este cu spirit eretic, personal, chiar demonic.

Or tu ce faci aici, cu teoria pocaintei de dupa moarte? Scrii ca NU trebuie luata AD LITERAM afirmatia Bisericii ca nu se mai pot pocai sufletele, ci pot fi salvate numai cu rugaciunea noastra. Faci ca mine si ca unii teologi de care ziceam, care interpreteaza si ei spusele parintilor sizic uneori ca nu tebuie luate ad literam. De ce ar fi interpretarea ta mai legitima decat a unor mari teologi, care cunosc parintii mai bine ca tine? Cine ne spune cabnd trebuie sa ii luam ad literam si cand nu, dupa parerea ta?

La fel, in topicul despre 'necuratia' femeii ai sustinut sus si tare o teorie (ca ciclul femeii este pacat si trebuie infrant si cum erau exact femeile in rai) bazandu-te pe interpretarea ta personala, nemaiauzita nicaieri, a unor pasaje destul de obscure ale unui singur sfant.

Sa stii ca eu cred ca te paste si pe tine ce tot zici de noi ceilalti: erezia. Nu ai ajuns probabil deja la ea, nu zic, dar asa incepe: o parere personala sustinuta sus si tare impotruiva tuturor, impotriva inteligentei chiar, si fara discernamint destul. Deci fi atent. In curand o sa ne spui cum se petrec lucrurile EXACT si pe lumea cealalta, si aici in sufletul fiecaruia.. si mai stiu eu ce.

Este periculos sa te pui singur imootriva tuturor. Nu suntem fiecare sf. Maxim Marturisitorul, un om de o rara credinta si inteligenta.

Doamne ajuta!
Reply With Quote