View Single Post
Vechi 11.01.2007, 11:15:16
al4eu al4eu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mikhael
Citat:
În prealabil postat de alexandra
SFINTII PARINTI SPUN CA MARTEA SI JOIA, DAR DACA UNUL DIN PARTENERI NU POATE SA RESPECTE ACESTE RONDUIELI SE POATE SI IN ALTE ZILE CHIAR SI IN POST, MAI BINE ASA DE CAT SA SE DUCA IN ALTE PARTI SI SA SE DESTRAME CASNICIA.:)
Da...stiu ca regulile pot fi modificate dupa cum ne convine noua, si ca la Dumnzeu putem sa ne prezentam cu jumatati de masura...Cunosc...
Dar totusi, chiar si in post se poate...adica e foarte interesant ce spui tu...

Nu stiu cat de maleabila e religia noastra, nu stiu cat de maleabil este Dumnezeu, dar pot sa va spun ca cel care nu-si traieste viata dupa modelul crestin, si nu-L respect pe Dumnezeul Viu, pe Hristos, adica nu-i respecta viata, indeosebi momentele importante ale vietii Sale, nu va avea loc in Imparatia Cerurilor...
Draga Mikhael,
Nu e vorba de a modifica regulile dupa cum ne convine noua ci de a le face mai permisive pentru cei care inca n-au ajuns la masura acelor reguli foarte stricte.
Vreau sa-ti atrag atentia ca sunt unele sfaturi ale Sfintilor Parinti si chiar ale sfintilor Apostoli care fac referire la oamenii vremurilor de atunci, care scuza-ma ca-ti spun dar si cel mai necredincios de atunci era mai mare ca unul credincios din ziua de astazi. Nu poti sa faci un pat al lui Procust si sa-i faci pe toti sa se potriveasca lui.
Regulile sunt reguli dar trebuie sa le aplicam cu discernamant si nu cu habotist.
De aceea sfatul sfaturilor este cel al parintelui duhovnic si acolo trebuie sa alergam mai intai. Daca aplicam ce zic sfintii parinti dupa capul nostru, putem ajunge la mare inselare.
Iti dau un exemplu din pateric:
Un parinte merge la duhovnic sa afle sfat pentru o problema de-a sa. Cand iesi, diavolul ii spune: de ce te-ai mai dus ca ti-a zis sa faci exact ce stiai si tu ca trebuie sa faci" La care parintele raspunde: " da, dar inainte era de la diavol iar acuma este de la Dumnezeu".
Vezi ce mare e aceasta taina a spovedaniei si a cercetarii duhovnicului?
Tu ai hotararea cea buna, dar ai grija te rog si nu da cu barda in cei ce sunt mai mici in masura ca tine. Si ei inseteaza dupa Dumnezeu, dar sunt atat de ametiti de aceste miraje ale lumii nebune in care traim.
Hristos a inviat! Sa invieze in sufletele tuturor celor ce inseteaza dupa El si dupa adevar! Amin!
P.S A fi maleabil nu inseamna sa nu-L respecti pe Hristos ci pur si simplu sa ai mila si iubire fata de aproapele tau care nu e la masura ta sau mai sus. ( Nu religia e maleabila ci duhovnicul trebuie sa fie). Nu confunda dogma ( adica ce credem noi despre Dumnezeu) cu sfaturile si cuvintele sfintilor parinti.
Iarta-ma dar vreau sa spun urmatoarele: daca duhovnicii nostri ar trebui sa respecte intocmai canoanele sfintilor parinti, nici daca am avea o suta de vieti nu cred ca am reusit pana la urma sa ne impartasim la cat timp ar trebui sa fim opriti de la sfanta impartasanie pentru multele si infinitele noastre pacate.
Crestinismul nu e o religie in care te simti stramt si ingustat in gandire si in fapte. E o religie a eliberarii, a libertatii a iubirii. Dumnezeu are atatea cai de a mantui oamenii incat mintea omeneasca nu poate cuprinde acest lucru.
E mult de spus despre credinta noastra.
Iarta-ma ca te-am certat, dar sa stii ca am observat ca prea putini din cei ce scriu pe forum dau raspunsuri duhovnicesti ( nu ma refer la tine, tu ai dat un raspuns duhovnicesc, dar pt cei cu masura ta). Si de aceea am vrut sa subliniez ca nu trebuie sa tratam problemele doar din punct de vedere al unei masuri duhovnicesti.
Reply With Quote