Citat:
Īn prealabil postat de Litanu
Nu mi se pare realista prezentarea dvs.:
- Sfintele Scripturi invocate de Apostoli nu erau numai Legea. Erau chiar Sfintele Scripturi in totalitatea lor. Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli au facut referire si la Lege si la profeti si la pilde de credinta, etc. Adica, las tot ce insemna Scriptura.
- scoala pentru cei mici nu era pentru "rabi". Invatarea de la varste fragede a Sfintei Scripturi este un mod de educatie si viata crestina (ca sa facem o actualizare). "Din pruncie cunosti Sfintele Scripturi"- ii spune Sfantul Apostol Pavel lui Timotei (care nu era "rabi").
Imi cerereti un verset. Am dat unul. Mai pot da multe. Dar, cel mai bine ar fi sa urmariti in Noul Testament, modul in care erau explicau, Mantuitorul si Sfintii Apostoli, aspectele inca neintelese. Gasiti o Biblie on-linie cu program de cautare expresii si cuvinte(nu-mi permit sa va recomand un link decat la solicitarea dvs.). Dati cautare pentru expresia "este scris". Cititi multimea de versete la care veti fi trimis. Nu va mai fi nevoie sa-mi cereti mie un verset anume. Veti gasi niste modele demne de urmat: Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli.
|
Domnule Litanu/Vasinec Sfintele Scripturi abia in secolul 4 au ajuns in forma in care le gasim astazi. Asa ca afirmatia ta "[COLOR=Red]Erau chiar Sfintele Scripturi in totalitatea lor[/COLOR]" cade. Se vede influenta cultului. Ti-am mai zis domnule Vasinec, studiaza Canonul Noului Testament.