View Single Post
Vechi 14.05.2009, 14:25:22
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Ce pot sa spun, sunt intru totul de acord cu Fani. Nu am mai intrat pe discutia asta pentru simplu fapt ca nu prea simt ca mai are rost. Au fost dicutate si prea discutate problemele astea...

Ceea ce ma contrariaza pe mine este faptul ca de multe ori femeile sunt cele care nu numai ca iau de buna toata chestia asta cu "necuratia" si au grija sa treaca mai departe cu sfintenie din generatie in generatie, dar ele sunt si mari aparatoare ale interdictiilor. Desi nu se poate justifica in mod clar cum anume ciclul te indeparteaza de biserica si Hristos cateva zile pe luna, fara sa faci ceva in mod deosebit, fara sa iti produca placere, si de fapt fara sa vrei, ele sunt perfect de acord si rar ai auzi vreuna sa spuna ca ciclul nu are nicio legatura cu viata spirituala si cu sufletul tau, si atata timp cat ai grija sa te tii curata, nici fizic "muradaria" nu este cine stie ce. Dimpotriva, am vazut femei care in mod obisnuit nu au nici o treaba cu biserica, sau chiar cu moralitatea, dar evita sa mearga la biserica, de Pasti sa spunem, ca sunt "in acele zile."

Adica nu barfa, rautatea, invidia, desfranarea, vorbele aruncate aiurea, etc etc te indeparteaza de Hristos, ci o conditie fiziologica absolut normala. Cum vine asta, nu stiu.
As mai adauga ca am vazut si femei care nu se impartaseau nicodata, nu stiau de nimic, dar stiau foarte bine ca daca sunt 'necurate', nu au voie sa sarute icoanele.