Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Poate cineva sa ne spuna de ce s-a ales tocmai cifra 6 pentru calibrare, cum inteleg din cele de mai sus, si nu s-a ales cifra 1, 2, 3 , 4 sau 7 sau opt? Dintr-o emisiune televizata cu dl. Prigoana, acesta a afirmat ca se poate folosi 9 in loc de 6 la pasapoarte. Inteleg si de ce, caci 9 intors tot 6 este. De ce nu se poate opta pentru o alta cifra in afara de 6 si 9, ca sa se evite orice discutie?
|
Nu stiu despre ce emisiune e vorba, dar daca e cum spui, Prigoana e unul oarecare (din punctul meu de vedere) care bate campii si face afirmatii pentru a arunca discutia in derizoriu, ceea ce cu oameni neinformati (ca tine si multi altii) care iau de bun tot ce vad la televizor (singura sursa de informare pana la urma + cateva bloguri extremiste), chiar functioneaza.
Adica indirect le intretine isteria cu "666" impingadu-i mai departe pe panta ridicolului. Restul o face massmedia care nu face decat sa redea imagini filmate (care nu pot minti, nu-i asa?) de la locul manifestatiilor anticip.
Si problema este rezolvata, opozitia anulata.
Acum pentru tine, partea cu informarea:
Pe pasapoartele biometrice nu exista cod de bare (din cate stiu).
Exista pe noile permise de conducere dar n-au nici o treaba cu codificarea UPC/EAN. E Code128 (parca), una din zecile sisteme de codificare care nu folosesc acele bare de control "controversate".