View Single Post
Vechi 14.05.2009, 17:34:31
icjulian icjulian is offline
Member

Data înregistrării: 12.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Andrei, m-ai lasat fara grai! Sincer...Eu m-am intalnit cu parintele Iustin acum 2 saptamani (aproximativ) sotul meu este [COLOR=Red]acum[/COLOR] pe Athos si crede-ma nu mi se par deloc dusi...acesti parinti, Doamne iarta-ma!! Pe zi ce trece raman tot mai uimita si dezamagita de unele ideii expuse pe aici. DA! Ca nu trebuie sa "inebunim de frica antihirstului" de acord!! Ca trebuie sa punem inceput bun in fiecare clipa a vietii ptr a rezista prigoanei (Doamne ajuta-ne!) e drept! Ca nu de aceste cifre trebuie sa ne temem ci de pacatele proprii (vezi linkul cu parintele Petroniu Tanase "Despre secte"..numai ce l-am postat pe un alt topic) si asta e drept!! Dar de aici pana a spune sa sunt dusi de nas unii ca acestia...mai Andrei, mai bine fa-ma si tu eretica ca emanuel!!! Rabd cu dragoste dar nu pe parintii nostri...pe ei [COLOR=Red]NU[/COLOR]! Mare indraznala sa le punem etichete unora ca acestia frate, mare indranzeala. Poti sa te superi pe mine dar nu putam sa tac.
Nu te lasa facuta eretica de nimeni ! A te accepta pe sine ca si eretica chiar daca iti spune cineva ca esti , nu trebuie sa accepti sub nici o forma . Erezia inseamna despartire de Dumnezeu . Nu exista o asemenea smerenie incat sa te accepti eretica pentru a suferi batjocura . Daca cineva te face eretica , sa i-o tai scurt si raspicat: " NU SUNT ERETICA ! " Poate ca a facut-o ca sa te incerce si aici este valabil sigur ceea ce am spus mai sus , iar daca te-a judecat , intreaba-l ce scrie prin Evanghelie despre a judeca , dar a te accepta eretica sa nu o faci niciodata , in afara daca te-a osandit duhovnicul ( atentie mare si cu astia ! ) , vreun episcop sau vreun sinod legitim constituit . Orice om care te face eretic are obligatia sa-ti puna in URECHI dreapta invatatura de credinta in momentul in care te-a descoperit ca ai idei eretice si oricum , chiar daca ai cazut in erezie , ti se ofera sansa sa te indrepti .
Iertare ca am intervenit , asta nu e la topic , dar am simtit datoria de a face asta .
Cat despre cip-uri : sa-mi explice cineva , adica sa-mi spuna motivul adevarat , pentru care apare pe cip-uri EXACT nr. 666 si nu , de exemplu , 777 sau 888 sau alta succesiune de cifre . Am citit o gramada de articole si pe net si prin ziare despre cip-urile din pasapoarte , insa niciunde nu am gasit o aprobare expresa a folosirii lor sau o condamnare expresa a folosirii lor din partea Sf. Sinod al BOR sau al Bisericii Universale Ortodoxe ( adica un sinod ecumenic ) . Dupa parerea mea , cert este un lucru : ni se face o sugestie . Adica acceptati nr acesta pe pasapaoarte azi , maine pe buletine si intr-o buna zi si in bratul drept sau in frunte . Ideea psihologica e clara : daca l-ai acceptat pana acum , ce te mai impiedica sa-l accepti de acum inainte ? Credeti-ma , sunt multi care stiu sa " suceasca " legea lui Dumnezeu asa incat sa spele creierele multor oameni ( ceea ce se face de ani buni in lume ) . Pe mine m-ar interesa textul hotararii Sf. Sinod al BOR relativ la aceste pasapoarte , atentie , textul hotararii si nu comunicatul Biroului de Presa al Patriarhiei . Daca site cineva unde exact il gasesc pe net , sa-mi trimita si mie link-ul .
Doamne ajuta !
Reply With Quote