Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
am msi spus odata : exista unele texte care trebuie intr-adevar interpretate intr-un anumit sens ; insa interpretarea legitima a acelor texte nu a aparut acuma in secolul 20 la niste teologi formati la fac catolice sau sectare , si teologi care inventeaza din mintea lor ...
|
Domnule atoatestiutor si judecator al parintilor nostri,
am zis ca nu mai scriu pe threadu asta dar te apropii de foc prea tare si deja ai hainele in flacari.
Ghici unde a studiat Parintele Staniloae in afara de Romania? Iata: Atena, Munchen, Paris, Berlin, Constantinopol. Asa ca mai termina cu prostiile astea cu facultati catolice si protestante si prostii.
Daca ai fi citit cu adevarat din scrierile parintelui Staniloae, ai fi vazut ce inseamna minte luminata de Hristos. Parintele cita din Sfantul Grigorie dupa care era capabil sa dea un citat dintr-un catolic si apoi dintr-un teolog arab. Dar pe toate le trecea prin filtrul gandirii sale luminate de Dumnezeu. Ca asa sunt sfintii, gasesc bobul de adevar stralucind in marea de nisip si-l scot de acolo si ni-l arata.
Lor nu le pasa de unde citeaza, ca astea sunt preconceptii omenesti. Cred ca parintele Staniloae ar fi citat si din abecedarul iudaic daca socotea ca se potriveste in expunerea lui.
Asa ca nu mai fii asa grabit sa imparti lumea in rai si buni, in sfinti si pacatosi, in drepti si inselati. Ca iata ce zice Hristos: "Te slavesc pe Tine, Parinte, Doamne al cerului si al pamantului, ca ai ascuns acestea de cei intelepti si de cei priceputi si le-ai descoperit pruncilor" (Luca 10, 21).
Adica le-a ascuns de cei ce se cred intelepti dar nu sunt, si le-a aratat celor ce se cred prosti, dar sunt inteleptiti de Duhul Sfant.
Te rog eu din suflet, ca ni se termina rabdarea, smereste-te nu mai fi asa mandru, ca la multe pacate ne ispitesti, si "vai de cel prin care vine ispita".