Subiect: New Age
View Single Post
Vechi 15.05.2009, 00:07:11
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Asa e cum zice, dar nu e vorba de Dumnezeul Treimic, ci de Stapanul acestei lumi, care li se arata ca inger de lumina si ei cred ca e Dumnezeu. E o mare diferenta.
Da, Anca, ai pus punctul pe i.

Citat:
Care sunt urmarile aderarii la New Age, exceptand belciugele, tatuajele si creasta de cocos? Din cate am putut vedea, sunt stapaniti de dorinta de imbogatire cu orice mijloc; prostitutia nu mai e un pacat ci un mijloc rapid de imbogatire. Bautul peste masura. In general se cultiva pacatele si se adoarme constiinta.
Totusi ce-i atrage pe tineri si nu numai, sa adere?
Dar aderarea la miscarea new age e mult mai subtila, ar fi foarte simplu daca ar adera aceia cu creasta de cocos sau tatuaje.. In primul rand sunt atrasi cei cu inteligenta supramedie, aflati in cautarea sensului existentei. Cel putin asa observ eu.
Cred ca cuvintele cheie sunt: iubirea, toleranta, Eul (divin, eventual).. au ideea aceasta ca exista divinul in oricare din noi si trebuie sa-l dezvoltam, sa-l punem in valoare etc.prin forte proprii, prin vointa. New age este centrat pe om (prin opozitie cu crestinismul care este centrat pe Dumnezeu).
Un reprezentant new age in mod tipic nu accepta existenta iadului (sau identifica iadul cu preconceptiile noastre, cu inchistarea gandirii.. altele in acelasi sens).
Daca mi se pare ca stau de vorba cu un reprezentant new age, pot sa-l verific afirmand ca ortodoxia este singura religie adevarata (omul explodeaza garantat).
Sau ca Dumnezeu este Sf. Treime (la fel, un new age-ist greu concepe asta deoarece crede ca si alte religii sunt mantuitoare)
Sau pot afirma ca doar in Iisus exista mantuire (exista argumente suficiente in Biblie).. dar exista crestini care neaga dumnezeirea lui Iisus (cum ar fi martorii lui Yehova)..
Reply With Quote