View Single Post
Vechi 15.05.2009, 01:17:28
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Răspunsuri pt Vsovi (15 .04.2009)

Citat din postarea #841 semnată Vsovi:

[COLOR=darkorange]Deci este asha ca shi fratele cel mic shi care marturiseshte pe fratele Sau mai Mare, pe primul Nascut al lui Israil, pe Domnul Hristos...[/COLOR]
[COLOR=black]Asta spun și neoprotestanții eretici: că [/COLOR][COLOR=red]Isus a fost "[/COLOR][COLOR=blue]primul Nascut [/COLOR][COLOR=red]" din Maria, nu "Unul născut", deci, Maria a mai avut și alți fii, deci nu mai era Fecioară... [/COLOR][COLOR=darkorange](shi te intreb din nou ca iar insinuezi absurditatzi ca sa creezi diversiune, am sustzinut eu asta? ca e unul din fratzii de sange sau de nume ai Domnului, adica sustzin eu ca preasfanta Maria nu este pururea fecioara? deci de ce judeci stramb shi viclean? pentru ce ma faci eretic prin intermediul sectantzilor neoprotestantzi?[/COLOR]

Răspuns: Eu n-am zis că ai zis că Iisus n-ar fi născut din Fecioară. Eu am zis că ai zis că Iisus a fost “primul Născut”, o exprimare profund greșită, folosită de sectanți ca să le demonstreze ortodocșilor că Maria n-a mai fost fecioară după naștere. Am semnalat deci nu numai o erezie (“Isus Cel Primul născut”) ci și consecințele ei nefaste. Creștinii ortodocși din BOR susțin că Iisus a fost Unul născut, și nu cum zic unii pucioși “Primul născut, după care urmează al doilea și alții”. Deci n-au mai fost alți Fii ai Tatălui, așa cum pretind unii pucioși care zic că Duhul Sfânt era Fratele mezin al lui Iisus, adică al doilea Fiu al Tatălui, pe motiv că, deși era Persoană divină, nu putea fi Tatăl, Care este Unul în mod evident.

Alt citat din #841:
[COLOR=darkorange]eu altceva am dat de intzeles, shi nu eu ci Cuvantul lui Dumnezeu ca eu repet ca un papagal shi o placa stricat cu cuvintele mele cam ce am priceput shi ce am memorat,[/COLOR]
Răspuns: Dacă repeți ca un papagal și ca o placă stricată toate ducegăriile inepte copiate după “Cuvântul Dumnezeului Pucios” nu înseamnă că ai circumstanțe atenuante. Ce-ai scris, ai scris, chiar dacă n-ai priceput nimic din ce-ai memorat din ce-ai citit. Ai vrut cu orice preț să salvezi o gogomănie (aceea că Duhul este al Doilea Fiu al Tatălui) cu alta (Iisus a fost Primul Fiu, deci Duhul a fost Al Doilea Fiu).
Reține acum pentru că ai ocazia, cască bine urechile și fă ochii mari: Iisus NU este “Primul născut” pe motivul simplu că El este “Unul născut”. Punct.

Alt citat din #841:
[COLOR=darkorange]Deci ce tupeu trebuie sa aiba cineva ca sa afirme ca am scris altceva decat am scris numai ca sa poata afirma ca ash fi scris sau zis erezie?[/COLOR]
Răspuns: Iată doar două din ereziile dumitale pe care le-ai scris, iar altcineva cu tupeu(eu) a dezvăluit că le-ai scris (mai sunt și altele, căcălău):
1. “Duhul Sfânt este Al Doilea Fiu al Tatălui”
2. “Iisus este Primul născut al lui Israil” (pentru cultura ta generală: primul născut al lui Israil a fost Ruben: [COLOR=#993300]“Iar numele fiilor lui Israel, care au intrat în Egipt, sunt acestea: Iacov și fiii lui: Ruben, întâiul-născut al lui Iacov...”.(Fac. 46,8)[/COLOR] )

Alt citat din #841:
[COLOR=black]nu ni se cade nouă să facem, altminteri călcăm pe urmele celor care au inventat "Filioque", zicând (după capul lor) că Duhul Sfânt de la Tatăl și de la Fiul purcede [/COLOR][COLOR=darkorange](poi iarashi ma invinuieshti de eresurile altora? poi sustzin eu ce spui Dumneata?[/COLOR]

Răspuns: Eu nu te-am învinuit de “Filioque” ci ți-am dat un exemplu concret, ca să vezi unde se poate ajunge dacă se tratează cu prea mare ușurătate aceste subiecte deosebit de sensibile care privesc Dumnezeirea și să te ferești de a copia superficialitatea altora, care s-au crezut și ei deștepți foc la vremea lor, și au ajuns departe.

[COLOR=black]Alt citat[/COLOR] din #841:

[COLOR=red]deci Noi suntem Duhul Sfant shi tzara stralucirilor Domnului, Romania shi Israel cel din romani, caci noi marturisim inaintea lumii Calea, Adevarul shi Viatza,[/COLOR]
[COLOR=black]Care [/COLOR][COLOR=blue]Noi[/COLOR][COLOR=black]? că nu e prea limpede. [/COLOR][COLOR=blue]Noi, Pucioșii[/COLOR][COLOR=black]?? [/COLOR][COLOR=darkorange](noi Israelul cel Nou din creshtini, din romani)[/COLOR]

Răspuns: De ce eviți răspunsul direct, și o dai pe ocolite? Pucioșii sunt aceia care se consideră “[COLOR=#ff9900]Israelul cel Nou[/COLOR][COLOR=darkorange] din creshtini, din romani[/COLOR]”, deci dacă zici “[COLOR=darkorange]noi[/COLOR][COLOR=darkorange] Israelul cel Nou...[/COLOR]” te-ai făcut frate cu pucioșii ca să treci puntea cu ei. Și află că noi, românii creștini, nu ne tragem din romani, ci din daci. Romanii n-au stat decât 165 de ani cotropitori peste abia un sfert din teritoriul Daciei, apoi s-au dus pe pustii și i-au lăsat pe daci în plata Domnului. Italienii se trag din romani, dar nici ei nu s-au tras destul, ci se mai trag încă. Dar asta-i altă poveste, off topic.