View Single Post
Vechi 11.01.2007, 18:23:39
dmb dmb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
dmb, imi pare rau de experienta ta cu biserica. Esti sigur ca e vorba de biserica ortodoxa? Daca da, atunci mai cauta. Eu nu am auzit niciodata vorbindu-se in biserica sau de catre preotii, pe care i-am intalnit, in termenii descrisi de tine. Nu suna deloc a crestinism.
Da e ortodoxa. Pe preotul mi-a fost prieten la inceput. Apoi a aruncat spiritul pentru litera. Cind am incercat sa-l indrept mi-a intors spatele si refuza in continuare sa stea de vorba cu altcineva de o alta parere decit a lui. A ajuns la convingerea ca abilitatea lui de a lauda sau critica a inaltat biserica noastra nu banutul vaduvei sau rugaciunile noastre a tuturor. Totul se invirte in jurul banului (nu cred ca isi insuseste din bani...banii sint pentru biserica) am ajuns ca la hramul bisericii sa se intre pe baza de bilet de intrare....
Eu mai sper inca sal indrepte Dumnezeu. E un teolog bun cu multa carte si rivna pentru biserica dar a insusit lozinca "scopul scuza mijloacele" si nu-i bine.
Si exemplele pot continua...
Anul trecut am fost la minastirile din Moldova. Bilet de intrare, taxa de fotografiere, de filmare. Pomelnicul meticulos numarat citi sint pe el citi bani au fost dati cu rezultatul cite zile se citeste. Mie imi este egal daca se citeste odata sau de 1000 de ori. Dumnezeu stie daca am dat banii cu drag sau nu sau ca i-am dat. Daca El o considera fapta buna este egal daca se citeste de 1000 de ori sau nu se citeste deloc. Dar faptul ca atare este urit. Urit este si cind ti se cere un alt pret decit la cei cu domiciliu in Romania (de parca toti din strainatate traiesc ca milionari) sau cind iti cintareste copilul ca sa vada daca ii da bilet de intrare de adult sau de copil...
Am trait un Pasti la o biserica la care o femeie a cazut in zapada si toti au lasat-o acolo ca se deschisera usile si vruiau sa apuce in fata.
Preoti care "deschid cartea" Preoti care ghicesc in caldare....
Si multe, multe altele
Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat un graunte de credinta si nu ma smitesc toate astea. Dar ma mihnesc mult pentru ca am membrii in familie pe care i-asi aduce la biserica si cind reusesc atunci imi face "exponentul crestinismului ortodox" cum este vazut de ei, figura.
Reply With Quote