mariamargareta
Răspunsuri pt Vsovi (15 .04.2009)
Citat din postarea #841 semnată Vsovi:
[COLOR=darkorange]Deci este asha ca shi fratele cel mic shi care marturiseshte pe fratele Sau mai Mare, pe primul Nascut al lui Israil, pe Domnul Hristos...[/COLOR]
[COLOR=black]Asta spun și neoprotestanții eretici: că [/COLOR][COLOR=red]Isus a fost "[/COLOR][COLOR=blue]primul Nascut [/COLOR][COLOR=red]" din Maria, nu "Unul născut", deci, Maria a mai avut și alți fii, deci nu mai era Fecioară... [/COLOR][COLOR=darkorange](shi te intreb din nou ca iar insinuezi absurditatzi ca sa creezi diversiune, am sustzinut eu asta? ca e unul din fratzii de sange sau de nume ai Domnului, adica sustzin eu ca preasfanta Maria nu este pururea fecioara? deci de ce judeci stramb shi viclean? pentru ce ma faci eretic prin intermediul sectantzilor neoprotestantzi?[/COLOR]
Răspuns: Eu n-am zis că ai zis că Iisus n-ar fi născut din Fecioară. Eu am zis că ai zis că Iisus a fost “primul Născut”, o exprimare profund greșită[SIZE=3][COLOR=blue] (sa nu fie sf Ioan Evanghelistul al doilea nascut din Fecioara? sa nu fi zis Hristos pe Cruce?: "Femeie iata Fiul Tau!" shi catre sf Ioan?: "Fiule iata Maica Ta!" deci vezi dumneata al doilea nascut al Israelului cel Nou? daca tot vorbeshti mereu de unul nascut lundu-te de mine shi dandu-mi exemple invartoshate pentru ca tzii sa demonstrezi ca Porumb-ul nu este un fiu al lui Dumnezeu, dar Mielul, Porumbul ce sunt? nu sunt fii ai Domnului? ce tot imi spui de unul nascut? poi acolo e vorba de UNUL NASCUT MAI INAINTE DE TOTZI VECII deci e vorba ca era inainte de timp, inainte de toata creatzia, era din Dumnezeu nascut de la inceput din Tatal care era shi este Duhul Sfant Tatal, dar Duhul sfant cu Cihp de porumb este a Treia Persoana Divina care a purces din Tatal shi Prin Hristos toate s-au Facut shi Carele s-a Coborat peste Hristos la Botezul sf Ioan Botezatorul shi a ramas peste el pentru ca nu pacatuit shi dupa Inviere, fiind inca peste El l-a suflat peste Apostoli, botezandu-i cu Duhul Sfant shi de Rusalii cu Foc, imbracandu-i cu putere spre marturisirea Adevarului invierii la care au fost martori, deci vezi dumneata cum este FIU Duhul Sfant ce din Tatal purcede shi nu este pilioqqq caci nu purcede nici de la Hristos shi nici de la El insushi ci de la Tatal purcede shi prin Hristos este dat shi a grait shi graieshte prin prooroci, deci daca nu te-ai lamurit inseamna ca nu vrei sa te lamureshti ci vrei sa persishti in eresul propriu shi personal ca sa demonstrezi ca eu sustzin ceva ca shi sectantzii ca Maria nu a fost shi nu a ramas pururea fecioara maria, poi despre ce fiu zic eu shi cu cine avut shi cum l-a nascut shi cine? deci nu eshti dumneata absurda in viclenia incapatzanata de a demonstra eresul pucioshilor shi al meu pentru ca se pare nu vrei sa fi cinstita ci vrei mereu sa spui ca te mint, ca va mint pe voi, poi voi sarmanii orbi care zicetzi cu tarie ca vedetzi, dar daca zicetzi asha pacatul vostru ramane)[/COLOR][/SIZE] , folosită de sectanți ca să le demonstreze ortodocșilor că Maria n-a mai fost fecioară după naștere [SIZE=3][COLOR=blue](eu nu sustzin ca a cunoscut sf Maria vreodata un barbat ci a fost doar logodita cu dreptul Iosif care daca a vrut s-o lase ca sa nu incalce logodna neshtiind ca de la Duhul poarta Fiu, deci cum ne putem inchipui ca dreptul Iosif cu viatza feciorelnica ar fi incalcat logodna shi ar fi avut copii cu Cea cu care nu era casatorit? poi logdna fiind mai mica decat castoria, normal este sa ne gandim ca a pazit mai mult casatoria decat logodna in sensul ca necasatorit fiind nu a avut relatzii cu nici o femeie, shi cum nu este scris ca s-a casatorit cu psf Maria, rezulta clar din scripturi ca sf Maria nu a mai avut copii nascutzi de ea decat fii Duhovniceshti. Deci de frica unui cuvant “primul Născut” folosindu-te de o intzelegere omeneasca greshita vrei dumneata sa demonstrezi eresul? poi pentru ce tzi-e frica de cuvinte shi expresii, poi e primul nascut al Lui Israil nu trupeshte implinind proorociile: "Cel ce se va nashte din femeie va strivi capul sharpelui care ii va strapunge/mushca calcaiul" sau asha ceva, deci prin sf Patimi de la om, sf Cruce de la om , sfanta Moarte de la om facand voia Tatalui de la Tatal Domnul a inviat Biruind sheolul shi moartea, deci iata cum s-a nascut de sus primul nascut al lui Israil cel Unul nascut mai inainte de totzi vecii )[/COLOR].[/SIZE] Am semnalat deci nu numai o erezie (“Isus Cel Primul născut”)[SIZE=3][COLOR=blue] (erezie din capul tau sau din osandirile ereticilor neoprotestantzi)[/COLOR][/SIZE] ci și consecințele ei nefaste[SIZE=3][COLOR=blue] (poi consecintzele le vad in tine ca te tzii ca orbul de bata de neadevar shi de interpretari greshite shi frici "responsabile" ca sa loveshti in florile sfintei Tzepushe)[/COLOR][/SIZE] . Creștinii ortodocși din BOR susțin că Iisus a fost Unul născut [SIZE=3][COLOR=blue](nu, ci unul nascut mai inainte de totzi vecii, deci inainte de timp shi de creatzie, deci de la inceputul inceputurilor, caci ce sustzii dumneata este shi aia adevarat ca sf Maria nu a mai avut fii nascutzi ca nashtere din femeie caci a ramas pururea fecioara, dar eu nu m-am referit la asha ceva, ci ca Hristos a dat Maicii Sale ca sa nasca Mantuirea gLumii, duhovniceshte shi nu trupeshte, deci e primul Fiu iar totzi cei ce prin ascultare se vor nashte de sus, vor fi shi ei fii shi nepotzei shi fice shi nepotzelele lui Dumnezeu prin Ea shi prin Ioan Botezatorul caci iata pamantul unde curge Lapte shi Miere, Casa Tatalui Meu shi pamantul salbatic, pamantul natural shi firesc al firii restaurate care nu este peshtera de talhari),[/COLOR][/SIZE] și nu cum zic unii pucioși “Primul născut, după care urmează al doilea și alții” [SIZE=3][COLOR=blue](ba da, urmeaza shi au urmat shi s-au nascut multzi sfintzi din cea care a fost stearpa caci oricine crede shi face shi urmeaza pe Duhul prin Biserica Sa Una din loc in loc se va nashte din Dumnezeu shi intru Dumnezeu).[/COLOR][/SIZE] Deci n-au mai fost alți Fii ai Tatălui, așa cum pretind unii pucioși care zic că Duhul Sfânt era Fratele mezin al lui Iisus, adică al doilea Fiu al Tatălui, pe motiv că, deși era Persoană divină, nu putea fi Tatăl, Care este Unul în mod evident. [SIZE=3][COLOR=blue](aici nu pricepi ci vrei sa scotzi in evidentza ceva absurd prin exagerare shi ironie care nu intzeleg ce pricepi sau nu pricepi dumneata, caci dumneata spui ca Mielul shi Porumbul ori vitzelul cel gras nu sunt fiii sfintzi ai lui Dumnezeu, poi nu este scris? nu este scris in tot VT despre legea lui Israil al primului nascut care era al Domnului pentru ca atunci cand a lovit pe Faraon a pazit pe intaii nascutzi ai lui Israil care s-au insemnat shi au uns ushile shi portzile caselor cu sange de miel? deci tot VT shi de la inceput cand a cazut Cain care era primul nascut sau Adam care era primul Creat, toata Scriptura VT vorbeshte despre Primul Nascut iar dumneat spui ca Hristos nu este primul nascut ci unul nascut? poi nu a fost shi nu este Unul nascut ca sa ramaie singur El asha ci ar vrea mereu sa imparta shi sa impartasheasca fratzia cu El Intru Dumnezeu dorindu-ne pe noi Primul Nascut iar El smerindu-se de a fi un fiu al omului neinsemnat... dar nu vrea nimeni sa-I fie frate dec at catziva au fost in toata vremea, caci la placinte inainte iar la razboi inapoi iar la izbanda sa vezi misheii facand punte... poi n-ai vazut la liberarea din89 catzi revolutzionari ce au furat liberarea shi au transformat-o in revolutzie, n-ai vazut deci catzi mishei a scos mama omida shi tatucul jan? totzi s-au dus sa-shi ia privilegii iar aia cu victime au ramas sa-shi planga mortzii, au ramas batjocuritzi ... dar ei se vor veseli) [/COLOR][/SIZE]
continuarea mai jos
|