View Single Post
Vechi 15.05.2009, 12:04:45
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Alt citat din #841:
[COLOR=darkorange]eu altceva am dat de intzeles, shi nu eu ci Cuvantul lui Dumnezeu ca eu repet ca un papagal shi o placa stricat cu cuvintele mele cam ce am priceput shi ce am memorat,[/COLOR]
Răspuns: Dacă repeți ca un papagal și ca o placă stricată toate ducegăriile inepte copiate după “Cuvântul Dumnezeului Pucios” nu înseamnă că ai circumstanțe atenuante[SIZE=3][COLOR=blue] (la ce? la acuzatziile cu eres sau secta din mintea ta? dar te las in pace ca cel ce nu vrea sa priceapa pentru ca nu vrea sa creada shi sa asculte doar n-am sa-l fortzez, e treaba ta, cand te vei hotara sa lashi vicleshugul shi nascocirea shi sa iertzi shi sa treci peste supararea care o ai de la Domnul ca tzi-a aruncat dracul ideea ca e vina lor pentru ce shtiu eu ce, iar dumneata, miloasa din fire, ai crezut ca sa te revoltzi shi sa loveshti in floricele tzepushe, dar ai sa-tzi raneshti piciorushul, shi iarashi te intreb: Te-a mintzit sf Pavel pe vremea cand era Saul? a mintzit el cand a zis ca a orbit?, deci daca persishti in calea asta potrivnica te sfatuiesc de pe acuma sa-tzi achizitzionezi baston, sau itzi ofer eu unul, shi ma rog pentru tine sa te ierte Domnul ca mai mult din pricina mea ai devenit atat de absurda shi neiertatoare shi sculishoara sculata ca sa razbuni ceva... poi draga MM ce vrei dumneata sa razbuni shi pe cine? shi pentru ce? shi pe urma ce o sa fie? sa-tzi mai pun odata placa/filmuletzul cu batranul ridat cu trei bube roshii pe nas shi privirea iscoditoare ca sa vada daca ai priceput ca Hristos a inviat din mortzi? sa-tzi mai pun?)[/COLOR][/SIZE] . Ce-ai scris, ai scris, chiar dacă n-ai priceput nimic din ce-ai memorat din ce-ai citit. Ai vrut cu orice preț să salvezi o gogomănie (aceea că Duhul este al Doilea Fiu al Tatălui[COLOR=red] (poi este ca nu este Unul Nascut mai inainte de totzi vecii ci purces din Tatal in chip de Porumb, caci primul nascut este in chip de Miel, iar chipul Sau de Porumb s-a ashezat peste Miel prin Botezul lui Ioan, deci Iata Cei doi Fii ai Mei ca shi Unul)[/COLOR]) cu alta (Iisus a fost Primul Fiu, deci Duhul a fost Al Doilea Fiu,[COLOR=red] exact, dar este Duh caci Dumnezeu este Duh shi in El este Toata sf Treime, shi El este Cel ce ia de la Mine shi va da voua, deci Marturiseshte in voi despre Mine pentru ca asha i-a cerut Tatal, despre Adevar, deci nu de la El marturiseshte shi purcede ci facand voia Tatalui [/COLOR]).
Reține acum pentru că ai ocazia, cască bine urechile și fă ochii mari: Iisus NU este “Primul născut” pe motivul simplu că El este “Unul născut”. Punct.[COLOR=red] (tzi-am mai zis ca este Primul Nascut al lui Israil shi Unul nascut mai inainte de totzi vecii ... de la Duhul sfant shi din psf Fecioara Maria, pururea fecioara... deci facand dumneata o lupta pe o sintagma fara sa pricepi ce este shi la ce foloseshte shi ce se marturiseshte prin ea, nu faci decat sa te rataceshti deshi pare ca spui crezul in mod corect... dar dumneata marturiseshti doar ca este unul shi singur fiu al sf Fecioare Maria, poi catzi oameni nu au auvut un singur fiu? dar e vorba de Unul Nascut Mai inainte de totzi vecii shi nascut prin minune caci fecioara Maria nu a cunoscut in veci barbat, deci e vorba de Nashterea din Fecioria sufleteasca a ascultarii de Dumnezeu shi smereniei shi credintzei desavarshite prin rugaciune shi abea apoi fecioria trupeasca... deci nu este suficient sa spui Unul Nascut caci Unul Nascut cum sustzii dumneata este erezie, ci eventual daca ai zice Mesia care trebuia sa vie El este, Hristos care s-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontziu Pilat shi asha mai departe, deci marturiseshti ca prin El s-a dat Mantuire, a pus inceput mantuirii pe pamant, dar mantuirea vine de la orishicare floricica shi oitza a Sa care facand ascultare de El shi stand in urma Lui ne lumineaza noua viatza, prin viatza lor curata... deci nu este Unul Nascut asha cum pricepi Dumneata ci Unul Nascut este daca tzii seama ca trupul, deci noi creshtiinii, este a lui Hristos, deci cand spui Unul Nascut, prin asta se intzelege Israilul cel Nou... daca potzi pricepe daca nu mai bine incheiem discutzia fara sa ne jignim sau osandim unii pe altzii... ca daca nu te trage Tatal spre Hristos degeaba incerc sa te man eu... ca poate nu te lasa tzapul cioplit... ala din semintzia lui Dan, potanul Danila care te-a pus la sita shi dumneata cerni... ca ce sa faci altceva mai bun...)[/COLOR] [COLOR=blue](vezi ce lunga a fost virgula? adica paranteza, dar shtiu ca nu vrei sa pricepi iar eu ca fraierul ma fac ca nu vad shi spun doar nu ca nu vrei ci ca eu nu tzi-am explicat corect, deci n-am fost un papagal sau o placa stricata asha cum ar fi dorit Dumnezeu, adica cu smerenie shi iubire, ci poate tzi-am greshit iar, asha ca iar te rog sa ma iertzi, caci eu te iert pentru mine shi te iubesc pentru tine, caci fara incapatzanarea ta, nu se lucra desavarshirea mea, ca sa pricep shi eu cum e de fapt, caci mai mlt pentru mine vorbesc shi scriu ca sa pricep eu... ca sa fac apoi cele bune de sus... sper ca pentru asta shi nu pentru ingamfarea shi nebunia de pe urma...)[/COLOR]

continuarea mai jos