Alt citat din #841:
[COLOR=darkorange]Deci ce tupeu trebuie sa aiba cineva ca sa afirme ca am scris altceva decat am scris numai ca sa poata afirma ca ash fi scris sau zis erezie?[/COLOR]
Răspuns: Iată doar două din ereziile dumitale pe care le-ai scris, iar altcineva cu tupeu(eu) a dezvăluit că le-ai scris (mai sunt și altele, căcălău):
1. “Duhul Sfânt este Al Doilea Fiu al Tatălui” [COLOR=blue](este, dar nu insinuand subtil inshelarile tale ci daca reciteshti ce am scris shi nu te mintzi cu vicleshug atunci itzi dai seama cum un Porumb este Fiu al lui Dumnezeu tot asha ca shi Mielul junghiat, dar cu trup Duhovnicesc pe cand Mielul avea shi trup omenesc nestricacios caci era din psf Fecioara curatzita prin Dumnezeu shi infeciorita caci ea este Imaculata Conceptzie shi nu maica shi tatal ei (sf Ioachim shi Ana) cum sustzin catolicii, caci despre El se spune ca va voi trimite alt Mangaietor, deci privegheatzi ca nu shtitzi ceasul... shi vai de sluga cea lenesha shi fecioara nebuna caci in doua il va taia shi va ramane afara)[/COLOR]
2. “Iisus este Primul născut al lui Israil” (pentru cultura ta generală: primul născut al lui Israil a fost Ruben: [COLOR=#993300]“Iar numele fiilor lui Israel, care au intrat în Egipt, sunt acestea: Iacov și fiii lui: Ruben, întâiul-născut al lui Iacov...”.(Fac. 46,8)[/COLOR] ) . [COLOR=blue](deci Vezi, a lui Iacov shi nu a lui Israil, caci e mai mult o proorocie acest Cuvant Israil, o cale, un nume sfant, caci jidovii din pricina neascultarii shi razvratirii nu au intrat in sf Sabat, nu s-au nascut de sus, ci abea prin Hristos doar atunci au Biruit, abea prin Hristos a nascut cea stearpa, caci a biruit Hristos pentru ei dar shi pentru noi, caci daca ar fi fost nascutzi cu adevarat, atunci pentru ce sa-L mai fi urmat cineva pe Iisus Hristos? deci sunt fiii lui Israil dar asha ca nume shi ca oameni caci nu sunt nascutzi desavarshitzi de sus, deci textul tau nu contravine cu ce tzi-am zis eu, ci tu te referi la altceva shi te iei de sintagme lingvistice parasind sensul lor duhovnicesc shi exact, cu punct shi virgula, deci n-ai cum sa pricepi fiindca nu faci pe langa gramatica shi gramatica duhovniceasca a Duhului, a cunoashterii scripturilor ca sa intzelegi spre ce ne trimit toate pildele Domnului, caci nu ia invatzat pe ei fara sa le vorbeasca in pilde )[/COLOR]
Alt citat din #841:
[COLOR=black]nu ni se cade nouă să facem, altminteri călcăm pe urmele celor care au inventat "Filioque", zicând (după capul lor) că Duhul Sfânt de la Tatăl și de la Fiul purcede [/COLOR][COLOR=darkorange](poi iarashi ma invinuieshti de eresurile altora? poi sustzin eu ce spui Dumneata?[/COLOR]
Răspuns: Eu nu te-am învinuit de “Filioque” ci ți-am dat un exemplu concret [COLOR=blue](dar complet deplasat caci e doar pentru ca sa ai cu ce invinui, cu eresuri consacrate ca alipindu-le sa creezi spaima eresurilor shi de frica oamenii sa creada ca spui corect ce spui, dar e doar ca sa-i scotzi pe unii ca mint, poi discutzia nu este despre pucioshi sau despre mine shi ce zicem noi ci ce este Scris care este Cuvantul lui Dumnezeu, nemincinos shi fara vicleshugul cel rau ce te trimite in iad), [/COLOR]ca să vezi unde se poate ajunge dacă se tratează cu prea mare ușurătate aceste subiecte deosebit de sensibile care privesc Dumnezeirea și să te ferești de a copia superficialitatea altora, care s-au crezut și ei deștepți foc la vremea lor, și au ajuns departe. (poi asha imi facetzi voi impresia ca deshi nu pricepetzi suntetzi capabili sa sustzinetzi ca vedetzi shi osandind pacatul vostru ramane, caci a zis Hristos "iarta-I Parinte caci nu shtiu ce fac" dar voi sustzinetzi mereu ca shtitzi... poi daca shtitzi... e treaba voastra... ca inseamna ca nu mai are rost discutzia, caci eu ma consider pacatos shi neshtiutor shi mirean din BOR dar shi discut ca sa aflu shi sa ma pun la punct, deci sa invatz, dar daca unii sustzin ca ei shtiu, deci atunci e treaba lor... shi n-au decat sa-shi raneasca picioarele mereu lovind in Tzepushe... asha ca shi Saul pe drumul Damascului... dama(ma)scu(lu)lui...)
[COLOR=black]Alt citat[/COLOR] din #841:
[COLOR=red]deci Noi suntem Duhul Sfant shi tzara stralucirilor Domnului, Romania shi Israel cel din romani, caci noi marturisim inaintea lumii Calea, Adevarul shi Viatza,[/COLOR]
[COLOR=black]Care [/COLOR][COLOR=blue]Noi[/COLOR][COLOR=black]? că nu e prea limpede. [/COLOR][COLOR=blue]Noi, Pucioșii[/COLOR][COLOR=black]?? [/COLOR][COLOR=darkorange](noi Israelul cel Nou din creshtini, din romani)[/COLOR]
Răspuns: De ce eviți răspunsul direct, și o dai pe ocolite? Pucioșii sunt aceia care se consideră “[COLOR=#ff9900]Israelul cel Nou[/COLOR][COLOR=darkorange] din creshtini, din romani[/COLOR]”, [COLOR=blue](shi ei dar Domnul se refera la totzi dreptcredincioshii creshtin-ortodocshi deci nu numai la ei cum te incapatzanezi dumneata sa tragi shi granitze mai ceva ca UE ori SUA)[/COLOR] deci dacă zici “[COLOR=darkorange]noi[/COLOR][COLOR=darkorange] Israelul cel Nou...[/COLOR]” te-ai făcut frate cu pucioșii ca să treci puntea cu ei[COLOR=blue] (poi sigur ca da).[/COLOR] Și află că noi, românii creștini, nu ne tragem din romani, ci din daci. (nu-tzi fa iluzii, ca nu erau unii mai buni ca altzii caci romanii tot de la daci au aparut, ca nu sunt altceva decat neamuri ale stravechii Dacii) Romanii n-au stat decât 165 de ani cotropitori peste abia un sfert din teritoriul Daciei [COLOR=blue](da au venit neamurile noastre latine shi ne-au batut shi ne-au cucerit),[/COLOR] apoi s-au dus pe pustii și i-au lăsat pe daci în plata Domnului. Italienii se trag din romani, dar nici ei nu s-au tras destul, ci se mai trag încă. Dar asta-i altă poveste, off topic.[COLOR=blue] (italienii se trag din populatziile latine adica de origine la-tina adica tot din glodul de la pucioasa shi sunt neamuri apropiate cu noi dar i-a prostit papa shi papistashii shi carolinginerii shi i-a dus pe pustii, ca ei cred ca la Fatima sau la Lourdes sau in alte partzi s-a arata Domnul sau sf Fecioara ca sa le sustzina lor ereziile, dar daca citeshti vei observa ca sunt mustrari shi corectari la adresa catolicilor pe care ei nici macar nu vor sa le priceapa shi sa le ia in seama, caci daca se spune de catre Preasfanta ca ea este Imaculata Conceptzie, cum putea ea oare sa se nasca in mod imaculat de la ea insashi? deci abea dupa ce a fost curatzita prin smerenie shi rugaciune shi credintza de Dumnezeu Tatal, de sf Treime, abea atunci a ajuns ca sa devina Ea imaculata conceptzie, nascand un fiu cu tup de om nestricacios, deci un fel de Adam care daca n-ar fi pacatuit sau n-ar fi fost ucis precum Abel, n-ar fi murit niciodata deci vezi dumneata Imaculata Conceptzie a Domnului? caci dupa Inviere shi in veac Duhul Marturiseshte ca Domnul a murit pentru pacatele shi vinele noastre shi nu pentru pacatele Sale, sau moshtenite de la Maica Sa, caci de la Maica Sa a primit un Vas Ales curat shi fara stricaciune, un suflet shi o fire de om restaurata din pacate shi astfel a fost Shi Dumnezeu intreg dar shi om intreg caci era de parte barbateasca, avand fire de om desavarshit shi de Dumnezeu care este desavarshirea, neamestecate, iar pe sf Cruce parasit de Tatal a ramas doar cu firea cea noua omeneasca, shi cu fratele Sau mai mic Duhul Sfanat shi cu Fratele Sau duhovnicesc Ioan shi Maica Sa, shi asha shi-a dat viatza Sa pentru oi shi apoi singur cu fratele Sau mai mic Duhul Sfant care era shi a ramas peste El s-a sculat a treia zi din Mortzi, caci dupa ce a ispashit pacatele noastre si-a luat viatza inapoi ca un Dumnezeu ridicandu-se peurma, dupa 40 de zile inapoi la Tatalcaci shede de-a dreapta Tatalui, shi iarashi va sa vie shi a venit trimis de Tatal shi tu shi voi nu credetzi... pentru ca nu vretzi)[/COLOR]
|