Citat:
În prealabil postat de Va_iubesc
Citat:
În prealabil postat de mq
De ce a fost alungat Adam din Rai ?
|
Poate mai bine ar fi sa tac in astfel de probleme. Totusi imi dau si eu cu parerea, desi bine ar fi sa citim niste omelii la Facere. As zice ca izgonirea a fost din doua motive:
1. Faptul ca Adam nu-si asuma gestul facut si pune totul pe seama femeii: "Femeia care mi-ai dat-o sa fie cu mine, aceea mi-a dat din pom şi am mancat" (Facere 3, 12). La fel si femeia, nici ea nu asuma greseala si da vina pe sarpe: "Sarpele m-a amagit şi eu am mancat" (Facere 3, 13). Dumnezeu merge spre ei si le vorbeste, ii intreaba cum s-a intamplat, El ar vrea sa vada ca atat el cat si ea isi asuma greseala. Dar nu, fiecare isi gaseste scuze, ei nu constientizeaza greseala facuta, ci greseala celuilalt.
2. Faptul ca nici barbatul, nici femeia nu merg spre Dumnezeu cerand iertare. Adica El a creat totul, le-a dat lor totul, i-a pus stapani peste toate, a dorit sa fie totul perfect, dar le-a cerut un singur lucru. Infim. Pe care ei l-au incalcat. Eu cred ca daca Adam mergea spre Dumnezeu si-I spunea "Doamne, iarta-ma pentru greseala mea, si iau asupra mea si greseala femeii si a sarpelui, ca tu m-ai facut sa stapanesc toate", Dumnezeu i-ar fi lasat sa ramana in rai, fiindca Adam ar fi inteles sensul iubirii lui Dumnezeu...iubire, smerenie, jertfa. Dar n-a fost asa, fiindca el si ea s-au impotmolit in ratiune si s-au distantat de simtire. Pacat.
Mq, putem sa avem si raspunsul tau, ca se pare ca-l ai pregatit.
Elena
|
Va_iubesc,
Cred ca ai dreptate. Ar fi mai bine sa sarim peste aceasta ghicitoare initiata de mine.
Conform spuselor Bibliei Adam a fost alungat din Rai pentru ca "a ajuns ca Noi", cuvinte spuse de Dumnezeu. Celelalte pedepse cum ar fi lucrul pamantului cu sudoarea fruntii, nastere in dureri, etc sunt datorita neascultarii poruncii de a nu gusta din pomul cunoasterii bineluisi al raului.
Lucruri cat se poate de concrete si greu de interpretat prin prisma imaginatiei omului.
Ceea ce este greu de acum incepe si eu vroiam sa ma asigur ca cei cu care voi purta aceasta discutie au clar in minte motivul explicit pentru care i s-a interzis lui Adam gustatul fructelor din pomul vietii vesnice (scrie in Bibile clar, nu in pilde sau metafore)
vezi versetele 3-22 pana la 3-25