View Single Post
Vechi 15.05.2009, 14:59:06
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elom Vezi mesajul
Să dau ceva exemple, ca să știe toată lumea despre ce vobesc (e posibil ca nu toți să cunoască Japonia):
1) În Japonia homosexualitatea nu mai constituie o infracțiune încă de la 1868!
Foarte frumos. Exemplu pentru alte societati. Sa inteleg ca pe langa pacatul in sine al homosexualitatii vorbim despre un alt pacat, acela al tolerantei? La noi s-a legalizat homosexualitatea relativ de curand, sa inteleg oare ca natia romana a pacatuit incetand sa-i mai bage la puscarie pe homosexuali?

Citat:
2) La nu se consideră a fi greșit să te căsătorești cu verișoara primară (tot nu am reușit dacă această interdicție se găsește sau nu în nou testament). Ca să fiu sincer, și eu sunt în unele cazuri de acord cu asta.
Din cate stiu si in unele tari catolice se permite asta.

Citat:
3) Prin desenele animate japoneze (anime) și benzile desante (manga) găsești chestii leagate de homosexualitate, transsexualitate (eu sunt fan Sailor Moon, care le conține pe ambele)
Homosexualitate si transsexualitate gasesti si in productii vestice, in tari asa-zis crestine, asa ca nu sunt japonezii mai pacatosi ca altii in privinta asta. Poate ca au o toleranta mai ridicata la asa ceva, dar asta e deja alta discutie si nu are nici o treaba cu intrebarea ta, pentru ca atitudinea lor nu creste sau scade drastic numarul homosexualilor in societatea lor. E doar atat: atitudine.

Citat:
4) Am auzit că unii dintre japonezi se căsătoresc și conform credinței "tradioționale" (shinto și budism), dar și conform credinței creștine. Unii dintre ei chiar cred în toate 3.
Japonezii sunt un popor complex. Intr-adevar, exista la ei un amalgam de credinte - sarbatori shinto amestecate cu sarbatori budiste de oameni care mai trec si pe la biserica de Craciun. Sau macar isi pun in cap o caciulita rosie cu mot, aratand astfel ca au adoptat Craciunul comercial venit din vestul nostru si estul lor. Dar si la noi a patruns bine Craciunul comercial asa ca argumentul tau cade.

Asadar care sunt pacatele strigatoare la cer ale japonezilor, de sunt ei mai demni de focul vesnic decat rusii sau brazilienii? Atrocitati au comis si comit TOATE marile puteri si nu uita ca Japonia a fost un pol de putere si inflienta intr-o zona a lumii in care nu mai existau decat China si Coreea. Si au platit niponii cu varf si indesat, zic eu.
Reply With Quote