Citat:
În prealabil postat de silverstar
Elena,
1. de la inceputul inceputurilor, barbatul prin Adam, primul lui reprezentant pe pamant, a fost un las. Si asa a ramas, nu s-a schimbat de loc. Si astazi barbatul e un las, fuge de responsabilitati si nu are curajul raspunderii.
2. pai, daca femeia si barbatul, adica Adam si Eva cereau iertare, pamantul ar fi fost nelocuit, si noi - forumistii de aici nu ne-am fi nascut, nu am fi avut internet, nu ne-am fi intalnit niciodata si... Spune-mi, te rog, cine ar fi dezbatut asta seara aceasta problema atat de stringenta acum dupa aderare!
|
Silverstar draga,
M-ai facut sa râd. Oricum, sa stii ca mai sunt si barbati responsabili. Slava Domnului!
Mq,
De ce afirmi ca "sarpele L-a fentat pe Dumnezeu"? As zice ca sarpele l-a "fentat" pe om. Dar daca omul ar fi respectat ce i-a cerut Dumnezeu sau daca macar s-ar fi dus sa discute cu Dumnezeu si sa-i spuna ce sfaturi vin de la femeie si de la sarpe, atunci nu mai era caderea. Cam asa e si acum. Avem si poruncile ca sa intelegem ce ne e de folos, Il avem si pe Dumnezeu ca sa-I vorbim, avem Sfintele Taine sa ne apropiem de El. Numai ca noi ne gasim scuze ca lumea asta ne separa de Dumnezeu, ca noi am vrea dar sunt alte constrangeri, etc. Tot un fel de iresponsabili suntem si tot ca Adam, dam vina pe altii in loc sa ne vedem pe noi cu nimicnicia noastra.
Elena