View Single Post
Vechi 15.05.2009, 20:13:58
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Heaven,
Nul-ai inteles pe Elom
Nelamurirea lui vinde din observatie directa. Nu intelege de ce religia noastra adevarata nu a reusit sa-si puna amprenta civilizatoare pe popor de atita amar de vreme in timp ce prin comparatie, "ereticii" catolici, "rataciti" par a fi incontinuu in prezenta lui Dumnezeu care-i pune la treaba si le spune cum se traieste.
Cind te plimbi printr-un satuc austriac sau german esti intr-un extaz continuu...exclamezi numai OHHHHHH!!!!,....AHHHHHHH!!!!, INCREDIBIL!!!!
Cu de asa eretici cum sunt, marcati PROFUND de Catolicism, ei au ajuns prin credinta sa se aplece dupa hirtia de pe jos aruncata de emigranti, isi indreapta gardurile cind se inclina, isi ingrijesc casele, sunt curati, vorbesc civilizat
opresc masinile cind treci strada chiar daca ai gresit si nu ai trecut pe zebra
respecta pe omul muncitor
samd

Asta intreba elom
Da,am inteles nedumerirea,insa eu nu cred ca asta este o chestiune de religie,ci mai mult de bun simt,de dorinta de a evolua ca om,ca natiune si de a intelege ca daca ai pretentii de la lumea civilizata,trebuie sa stii sa oferi acelasi lucru.
Vrei schimbare,atunci pune mana si infaptuieste-o,nu astepta sa pice mura in gura!
In privinta intrebarii tale: pai cei care numesc "eretici" alte persoane care apartin altor religii ori filozofii de viata,probabil isi aroga drepturi de dumnezei,ca altfel nu imi explic cum isi permit sa emita astfel de judecati.
Ei au teoria,dar lipsita de noima,ceilalti demonstreaza cu fapta si prin esenta.
Am intalnit printre multi asa numiti credinciosi teoria conform careia e suficient doar sa te rogi (a nu se traduce de unii ca rugaciunea nu este importanta!),in rest nu e necesar sa ridici nici macar un pai pentru comunitatea in care traiesti sau sa lupti cumva pentru tot ceea ce te inconjoara: noi sa ne rugam,in rest se poate surpa si lumea,ca are grija Dumnezeu de ea!
O avea,saracul,dar nici para malaiatza in gura lui Natafleatza nu se poate!
Si atata vreme cat exista oameni care gandesc asa,de ce sa ne miram?
Unii aleg sa lupte si sa schimbe ceva,altii sa tina teorii.Oare cum o fi mai bine,cred ca oricine poate trage concluzia...
Reply With Quote