View Single Post
Vechi 15.05.2009, 21:27:56
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

De ce unora li se face rau in biserica?
Mie mi se face rau de multe ori si de dureri de spate nu mai spun.
In primul rand pentru ca multi au probleme de sanatate si vin totusi la biserica.
Pe urma:
1. Lipsa de aer si mirosuri. Iarna se mai tin geamurile si usile inchise ca e frig, dar de cum se incalzeste ar trebui deschise. Bisericile in genreal nu se prea aerisesc.
2. Inainte vreme tamaia avea un parfum placut deosebit. Acum nu stiu daca ea insasi are un miros chimic puternic, sau se mai aduga ceva in cadelnita. Si daca se mai pune si prea multa, se sufoca de multe ori si parintele cu ea.
3. Nemancatul: daca ai tinut post pentru a te impartasi este tare greu. Pana se ajunge la momentul impartasaniei este atat de mult, deci mai mult de 24 ore fara mancat deloc! si cate ore fara baut lichid.
Si mai ai si masa incarcata pentru pomenire, cu parfumuri de bunatati, sub nas.
Mancarea proasta a saracului. Se prea poate ca unii sa nu prea aibe ce manca.
De aceea ar trebui facute poate si niste diferentieri la post. Dupa ce oamenii abia au ce manca, mai trebuie sa si posteasca...!
4. Se intampla ca unii oameni sa aibe pierderi de minerale, sau de glucoza, iar unele femei sa aibe probleme cu hormonii (mai ales in unele perioade ale lunii).
Barbatii nu stiu ce inseamna asta!
Toti acesti oameni nu sunt pacatosi, tocmai pentru ca desi cu suferinte, vin si stau la slujba.
5. La biserici nu exista de regula toalete si mai mult nu spun.
Banci sau scaune trebuie sa fie pentru ca exista persoane varstnice dar si ai tinere bolnave, slabe si cu dureri de oase, sau chiar handicapate.
Stiti ce inseamna durerea de mijloc, de coloana, de picioare? Nu va doresc sa aflati vreodata.
Slujba tine mai mult de 3 ore de multe ori, mai ales acolo unde se tine o singura slujba in saptamana si cu parastase dupa ea.
V-ati intrebat vreodata cat efort depun cei ce canta la strana, mai mult de 3 ore? Nici un artist nu canta atat de mult neincetat, in picioare. Se mai fac pauze, mai canta altii.
La strana nu exista asa ceva.
Eu stiu ca in biserica trebuie sa te simti in largul tau, ca sa nu fi abatuta de la rugaciune si nu sa stai in permanent chin si sa te gandesti: "Doamne, cat mai este, ca nu mai pot?"
Sa nu judecam oamenii fara sa le stim suferintele. Sa ne bucuram de credinta lor si sa-i ajutam sa nu si-o piarda, sa vina cu darg la biserica.
Dumnezeu nu ne cere astfel de sacrificii inutile.
Reply With Quote