View Single Post
Vechi 11.01.2007, 21:31:35
mq mq is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalinped
Mq ,presupunem ca tu confectionezi(creezi) o papusa,deci ea este o creatura de a ta.Tu ai confectionato tu o comanzi.Apoi vrei sa devina constienta de ea insasi,ce faci? Ii deschizi ochi si ii dai posibilitatea sa cunoasca (apare rusinea) si apoi vrei sa-i dai si libertatea ,ce faci? ii dai posibilitate de a alege dintre bine si rau (deci raul a fost necesar sa zicem) si apoi ce face papusa constientizand divinitatea din ea ?Devine o mica creatoare asa cum creem si noi astazi din materialele pe care le avem la dispozitie .
Nu stiu daca extrapolarea a fost reusita.
Extrapolarea a fost exact ce vreau sa zic eu in acest topic.

Dumnezeu a facut niste creaturi (papusile tale, eu obisnuiesc sa ma folosesc de un exemplu cu catelusul meu bichon alb) cu scopul de a-si gasi placerea in ele (cuvinte pe care le gsim in Biblie dar nu mai stiu unde).

Numai ca daca e sa dam crezare Bibliei (si in ipoteza asta lucram acum, ca altfel cade totul de la primul verset), sarpele a intervenit pentru deschiderea ochilor lui Adam, n-a fost intentia lui Dumnezeu, sarpele a comis, pentru ca putea, o ilegalitate majora in lumea lui Dumnezeu. E ca si cum papausa ta, sau catelul meu in loc sa ma giugiuleasca si sa se gudure pe langa mine ar incepe intr-o zi sa lucreze in locul meu la calculator si sa ma lase pe dinafara. Pai eu pentru asata am dat 5 mil pe el (sau tu pentru asta ai creat papausa), ca sa-ti puna la indoila cuvantul ?

Cam asta s-a intamplat cu Adam cand a muscat, la indemnul sarpelui. Stiu la ce te gandesti, ca Dumnezeu avea puterea sa intampine, acest lucru, sigur ca avea, dar nu stim de ce nu a facut-o. Cert este ca acum platim pentru asta, iar Isus a venit sa ne arate cum sa platim.

Te apropii din ce in ce mai mult de adevaratul mister.
Reply With Quote