View Single Post
Vechi 16.05.2009, 13:40:11
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

sophia, pe Dumnezeu nu-L cunosti in biblioteca, ci stand de vorba cu El. Deci, in rugaciune. Daca vei alerga doar cu mintea catre El, vei rataci, asa cum au facut mari teologi, precum Origen. De ce Ortodoxia pune mai mult accent pe traire decat pe carti? Pentru ca din intalnirea cu Dumnezeu vine adevarata cunoastere. Ortodoxia nu spune sa nu citesti. Ea doar doreste sa mergi la alte marturii despre El dupa ce ai vorbit cu El.

E bine sa avem si intalniri in care sa se puna in discutie diverse teme. Dar ar fi minunat sa nu ramanem doar la aceste intalniri. Am intalnit oameni de la tara, care desi nu au citit, imi vorbeau ca si cand au petrecut toata viata in biblioteci. Adevarate sfaturi primeam de la ei. Iata ca se poate si altfel. Ortodoxia e minunata nu doar intr-o parte, ci in intregul ei. Asa ca nu trebuie sa ne oprim doar la cateheza.

Imi aduc aminte de cursurile de la facultatea de teologie. Multi profesori faceau prezenta, nu puteai sustine examenul daca nu aveai prezenta. Cu toate acestea, salile nu erau pline. Dar cand se tinea cate o conferinta cu un parinte imbunatatit, salile erau arhipline. Ce dovedeste asta? Ca lumea e satula de teorie. Vrea viata. Si asta nu vine decat din relatia cu El.
Reply With Quote