Citat din #844:
[SIZE=3][COLOR=#0000ff](sa nu fie sf Ioan Evanghelistul al doilea nascut din Fecioara? sa nu fi zis Hristos pe Cruce?: "Femeie iata Fiul Tau!" shi catre sf Ioan?: "Fiule iata Maica Ta!" deci vezi dumneata al doilea nascut al Israelului cel Nou?[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Răspuns: A zis Hristos: [COLOR=#0000ff] "Fiule, iată Maica Ta!" [/COLOR][COLOR=black], dar n-a zis [/COLOR][COLOR=#0000ff] "Fiule, iată Maica Ta care te-a născut!" [/COLOR][COLOR=black]E o diferență. Ioan este un fiu prin har, nu prin naștere. Deci nu este "al doilea născut al Mariei", așa cum insinuezi d-ta, ereticește vorbind. Vezi că le cam încurci. Noi discutam aici pe Forum despre naștere, nu despre înfiere. Mulți sunt înfiați, dar nu toți sunt născuți. Iar Iisus este Unul născut și din Tatăl, este Unul născut și din Fecioara Maria. Eu ți-am spus să fii mai atent, nu mai încăpățânat, ca să dovedești mereu că ai dreptate. Poate că ai uneori, dar aici nu ai. Iisus nu este Primul născut, iar Ioan al doilea ( alteori ziceai că Duhul este al doilea născut, acum l-ai scos pe Ioan al doilea și pe Duhul al treilea.) Ți-am spus să fii mai atent că te-ncurci.[/COLOR][/COLOR][/SIZE]
|