View Single Post
Vechi 16.05.2009, 15:44:56
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat din #844:

[SIZE=3][COLOR=#0000ff]dar Mielul, Porumbul ce sunt? nu sunt fii ai Domnului? ce tot imi spui de unul nascut? [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=black]Îți spun de Unul născut ca să pricepi odată pentru totdeauna că așa este scris în Crezul ortodox: Unul născut. Și noi, ortodocșii, așa credem, că Iisus este Unul născut. Dacă este Unul născut, se subînțelege că este (implicit) și primul născut. Dar dacă tu zici că e Primul născut, nu se mai înțelege că este și Unul născut, ci primul dintr-o listă mai lungă. Asta e diferența, dacă vrei să pricepi. Dar, în fine, voi, ereticii, n-aveți decât să credeți ce vreți și să pricepeți cât puteți.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]La așa elocință, demnă de invidiat, tu ai fi în stare să demonstrezi matematic că și un Dovleac este Fiul lui Dumnezeu, nu numai un Porumb. Nu știu ce vrei să câștigi, în afară de mândria deșartă că gândirea ta e infailibilă și că oricând poți să faci din rahat, bici, și apoi să pocnești din el pe lângă boi, fără să miroasă a pucioasă.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Cred și sper din toată inima că nu vei reuși să schimbi Crezul nostru strămoșesc, oricât te-ai strădui. Tot așa va rămâne:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred][SIZE=2]Cred [...] Și într-Unul Domn Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, [COLOR=red]Unul născut[/COLOR], ...[/SIZE][/COLOR][/SIZE]
Dar tu n-ai decât să reciți ca un papagal așa cum vrei și așa cum te duce mintea:
[COLOR=darkred]Cred [...] Și într-Unul Domn Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, [COLOR=red]Primul născut[/COLOR], ...[/COLOR]
Cine te poate opri să mergi pe calea ce largă pe care ți-ai ales-o? Mergi în pace!