View Single Post
Vechi 11.01.2007, 22:04:00
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mq
spune-mi cum ajunge omul inapoi la starea de numai sentiment si dorinta, ca acesta-i subiectul topicului meu. Cum ? Inabusindu-si ratiunea ? Sa zicem ca reusesti si ajungi in Eden. Mai esti tu atunci constienta de propria ta existenta ? Nu prea cred.
Mq,

Problema dupa ce omul a trecut la o alta "etapa", nu mai este sa devanseze, adica sa se intoarca spre sentiment si vointa, ci el trebuie ca in starea in care este, cu ratiunea, sentimentul si vointa lui, sa reintre in comuniune cu Dumnezeu. Nu trebuie sa ne inabusim ratiunea, ci sa o folosim, dar intr-o sinergie perfecta cu divinitatea. Ratiunea este buna ca sa putem analiza si observa multe aspecte, sa luam decizii, chiar si sa ne intarim in credinta. Deci sa nu o inabusim, dar sa-L lasam mai mult pe Dumnezeu sa lucreze in noi, decat sa incercam noi cu ratiunea sa devenim dupa asemanarea lui Dumnezeu.

Ce zici, mergem acum la o rugaciune cu totii...ca in Romania e ora cam tarzie si apoi oamenii vor zice ca nu mai au timp de rugaciune, iar unii vor zice ca din cauza ta.

Elena
Reply With Quote