[COLOR=purple][SIZE=3]114. Taina ascunderilor la pucioși[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3]Pucioșii au și ei tainele lor. Ei ar dori să apară în ochii lumii ca imaculați, ca Sfinții Zilelor De Pe Urmă de pe pământ. În această privință, Mormonii au fost însă mai iuți de mână și de picior, deoarece ei mai demult și-au adjudecat în mod oficial acest titlu pentru “biserica” lor. Tocmai de aceea, pentru că au ascunderi, pucioșii se căznesc din răsputeri să ascundă sub preș ceva care miroase a pucioasă de la o poștă.[/SIZE]
[SIZE=3]La reeditarea din anul 2006 a cărții pucioșilor intitulată “CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU” au apărut multe texte noi, aparținând perioadei 1955-1995. Cei care le-au descoperit atunci au crezut atunci că posibilitățile mai generoase de editare permiteau o reproducere cât mai completă a textelor venite din cer de la Dumnezeul Verginicăi (și mai apoi, Cel al lelicăi Maria) Adică, doar textele pierdute definitiv în decursul anilor nu și-au mai găsit locul în noua ediție a cărții “CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU”, dar toate celelalte au completat canonul “Șcripturii” de la Pucioasa.[/SIZE]
[SIZE=3]În realitate, consemnăm aici o primă ascundere a pucioșilor: ei au adăugat texte noi procedând în continuare la fel de selectiv ca și la ediția precedentă, adică eliminându-le pe cele care săreau în ochi ca incompatibile cu mesajul biblic: fie din cauza unor inconsecvențe grave cu mesajul binecunoscut al Scripturii, fie din cauza apariției unor dezvăluiri incomode, fie pentru că pretindeau că reproduc niște “viziuni” atât de halucinante și incoerente ale Verginicăi, încât oricine ar fi remarcat cu ușurință că ele nu provin de la un om sănătos la minte. [/SIZE]
[SIZE=3]Așadar, ascunderea selectivă a unor texte care nu mai fuseseră date publicității vreodată are explicațiile ei, și, până la urmă, e de înțeles. Fiecare își apără pielea și prestigiul cum poate. Rămâne de neînțeles – la prima vedere – de ce au dispărut în ediția 2006 a cărții “CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU” unele texte care apăruseră deja în ediția 1955! Aici lucrurile se complică. Înseamnă că textele respective conțineau lucruri atât de incomode, încât n-ar fi trebuit să fie dezvăluite nici în ediția precedentă. Sau, că între timp lucrurile au evoluat și unele concepții ale pucioșilor s-au schimbat, așa încât ceea ce era valabil în 1995 nu mai e valabil în 2006.[/SIZE]
[SIZE=3]Să ne închipuim că cineva care și-ar propune să facă o reeditare a Bibliei ar proceda la fel, eliminând pagini întregi din textele considerate de întreaga omenire a fi sacre, texte denumite îndeobște Cuvântul lui Dumnezeu. Ce scandal ar ieși! Cum să-și permită cineva să-L cenzureze pe Însuși Dumnezeu? Dar nici nu e de crezut că și-ar permite cineva așa ceva, fie din frică, fie din respect, fie din calcul, ca să nu aibă complicații după aceea. Ei bine, liderii pucioși își permit să facă din “Cuvântul” lor de la Pucioasa orice vor. Înseamnă că ei ori nu cred de-adevăratelea că acesta este Cuvântul lui Dumnezeu (știu ei ce știu, că doar ei l-au fabricat, piesă cu piesă) fie n-au nici cea mai mică teamă sau respect față de Ființa pe care pretind că o slujesc ca nimeni alții (căci se pare că nici cu credința în adevăratul Dumnezeu nu stau mai bine, și asta nu de ieri-alaltăieri).[/SIZE]
[SIZE=3]Pe acest blog este postat un articol ([COLOR=purple]39. [/COLOR][COLOR=purple]Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]-[/COLOR] [COLOR=purple]Texte suprimate[/COLOR] ) care expune câteva exemple de acest gen.[/SIZE]
[SIZE=3]Să încercăm să înțelegem mai concret care sunt resorturile ascunse ale renunțării la astfel de texte.[/SIZE]
[SIZE=3]Vom lua spre analiză un text masiv al anilor ’92 care a dispărut cu desăvârșire în noua ediție a cărții “CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU” (Notele explicative din paranteze îmi aparțin):[/SIZE]
[COLOR=blue][SIZE=3]“…Iată Paștele cel Nou și iată începutul împărăției celei noi…[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=blue]…Iată cină cerească. În fiecare zi cinez [/COLOR]( Notă: Textul se referă la perioada imediat următoare zidirii bisericii de la Glodeni-Pucioasa, perioadă în care “cei trei preoți unși direct din cer” − numiți aici “[COLOR=blue]acești micuți ai Mei[/COLOR]” − făceau câte trei liturghii pe noapte în acel așezământ pământesc, poleit cu titlul de “așezământ ceresc”) [COLOR=blue]cu acești micuți ai Mei în acest ceresc așezământ…[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=blue]…Eu sunt viața. Eu sunt viața voastră, măi copii și Mă las vouă în fiecare zi cu dragostea cu care și voi vă lăsați întru Mine și cu cele de la Mine. Voi sunteți Betania Mea și locul Betaniei Mele [/COLOR]( Notă: Folosirea acestei metafore este singulară. În restul scrierilor pucioase s-au preferat alte formulări biblice, considerate mai expresive și mai convingătoare: Noul Ierusalim, Noul Eden, Noul Canaan, Noul Israel, etc.) [COLOR=blue]din vremea aceasta. Iată ce dulce îmbrățișare vă dau: Pace vouă. Luați și mâncați și cinați cu Mine, acesta este Trupul și Sângele Meu care se frânge pentru voi spre iertare și spre puterea biruinței. Această veste va rămâne despre voi iubiții Mei. Iată-i pe cei ce au răpus balaurul cel mare, căci ei l-au biruit prin sângele Mielului și prin cuvântul mărturiei lor…[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=blue]... Iată Paștele cel Nou și iată începutul Împărăției celei Noi,[/COLOR] ( Notă: Încep să se prefigureze mental germenii schismei față de B.O.R., biserica tradițională: tot ce este propus la Glodenii Pucioasei este novator: o nouă Scriptură, denumită “CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU”; o nouă jertfă nesângeroasă, denumită metaforic Paștele cel Nou, care se anunța a fi mai curată și mai eficientă decât precedenta; o nouă preoție, zisă “după rânduiala lui Melchisedec, care o aruncă în derizoriu și o face superfluă pe prima; și o nouă biserică, zisă Împărăția cea Nouă, care aducea cu sine o nouă trăire duhovnicească superioară celei oferite de B.O.R.)[COLOR=blue] dar cine să înțeleagă, cine, [/COLOR]( Notă: Era previzibilă o rezistență masivă a creștinilor ortodocși la aceste noutăți apărute în biserică, deorece ei erau fie grei de cap, fie încăpățânați într-un conformism-ritualist vetust care nu le permitea să înțeleagă și să guste − cu analizorii gustativi și olfactivi ai firii − damful adierii pucioase, înnoitoare) [COLOR=blue]căci această înțelepciune nu vine de la fire, nu vine de la trup, ci de la Duhul Tatălui cerurilor. Cei ce zic că lucrează Pâinea Vieții, aceia nu au mâinile curate,[/COLOR] ( Notă: Îndată se trece la un atac deschis la adresa preoților: preoții din B.O.R. sunt toți păcătoși, deci nu mai au mâinile curate, adică nu sunt îndreptățiți să oficieze sfintele slujbe în care se aduce jertfa cea nesângeroasă de pâine și vin la altar)[COLOR=blue] aceia nu au Duhul Meu și au duhul lor [/COLOR]( Notă: Adică preoții B.O.R. nu mai au puterea și căderea de a invoca Duhul Sfânt iar lucrările lor nu mai au sfințenia dorită, ci rămân simple lucrături omenești)[COLOR=blue] și Eu stau țintuit și acum [/COLOR]( Notă: Preoții B.O.R. se identifică în chip tainic cu preoții Vechiului Testament, care L-au țintuit pe Iisus pe cruce) [COLOR=blue]de ei și ei nu știu că Eu stau țintuit [/COLOR]( Notă: Adică preoții B.O.R., ca și cei iudei, nu știu ce fac, țintuindu-L din nou pe cruce pe Iisus)[COLOR=blue], că nu vor să audă de la Mine ca să le spun durerea Mea.[/COLOR] ( Notă: Preoții B.O.R. se împotrivesc “CUVÂNTULUI LUI DUMNEZEU” de la Pucioasa, nu vor să-l asculte și să creadă în el ca într-o Evanghelie Nouă care aduce ceva nou, nemaiauzit: anume că ea dezvăluie durerea necurmată a lui Dumnezeu de la Facerea Lumii și până la sfârșitul veacurilor). [/SIZE]
|