Ca o conluzie la toate, orice lucru facut lin aduce cu cine un rost si o odihna. Scrisul asezat odihneste, tot asa si un sarut curat. Totul se tulbura atunci cand omul se agita si isi pierde asezarea, orientarea.
Personal, ma straduiesc sa scriu cat pot de ordonat, si se vad imbunatatiri, fata de cum am inceput.
Iar sarutului ii aplic cuvintele Marelui Pavel: "Mintea curata pe toate le vede curate, iar mintea murdara pe toate le vede murdare." Prin urmare, unora le este bine sa nu se sarute, iar altora sa se sarute. Dar daca un sarut sminteste pe fratele, sa nu se mai faca decat in taine.
Plus ca, atat de intim este sarutul, incat mi se pare aproape o inconstienta sa te saruti in fata altora sau pe strada (sarut sarut). Asa, un pupic, merge oriunde. Chiar si in biserica.
Eram intr'o biserica unde mergeau membrii de la Oastea Domnului. Mi'am sarutat prietena pe frunte si am luat'o de mana. Atunci, o doamna cu plinatate de duh vine si imi spune sa nu mai facem asta in biserica. Cu toata firea mea aflata la limita dintre asezare si neasezare, imi venea sa ii zic vreo doua. Din fericire tac mult atunci cand mi'ar placea sa zic multe. Poate am gresit, nu stiu.