114. Taina ascunderilor la pucioși (Partea a II-a)
[SIZE=4][COLOR=blue]Această preoție așezată aici din poruncă cerească lucrează cu curățenia Duhului Sfânt și cu lucrarea cea binecuvântată după orânduiala lui Melchisedec, dar cine să înțeleagă? [/COLOR]( Notă: Îndată se anunță și o nouă preoție, care a fost instaurată de acum la Pucioasa: “preoția cea nouă după rânduiala lui Melchisedec”. Preoții B.O.R. sunt așadar complet depășiți, ei probabil având doar preoția lui Aaron, lucru care nu se spune, dar se subînțelege. În plus, ei sunt marcați de o orbire spirituală, care nu le permite să înțeleagă această insolită schimbare de macaz: tot ce ține de mântuirea omenirii este concentrat acum numai la Pucioasa, și niciunde în altă parte. Întrebarea care se pune imediat este următoarea: de ce a fost nevoie de 2000 de ani de așteptare ca să se instituie, în sfârșit, la Pucioasa, “preoția cea nouă, cea adevărată”? Și ce se poate spune despre cei care s-au folosit timp de 2000 de ani de o preoție imperfectă care nu era după rânduiala lui Melchisedec? Sunt ei niște înșelați? Ortodoxia lor a fost șchioapă, ciungă, handicapată în mod insuportabil, încât trebuia radical înnoită? Partea bună a lucrurilor este aceea că acum, în sfârșit, se limpezește poziția mereu duplicitară a pucioșilor față de B.O.R.: [COLOR=red]nu va exista niciodată vreo posibilitate de reconciliere între Biserica Noul Ierusalim și Biserica Ortodoxă Română, atâta vreme cât prin inventarea de către pucioși a “preoției lui Melchisedec în ortodoxie”, preoția tradițională este desființată! [/COLOR]Din acest moment, B.O.R. nu mai poate fi un partener de dialog cu această biserică biserică nouă și novatoare, biserica pucioșilor, care o contestă în mod radical, din temeliile ei canonice, pe cea veche!)[COLOR=blue] Ferice celor mari care înțeleg și se pleacă spre această măreție de lucrare cerească. [/COLOR]( Notă: Este vorba aici tot de liderii pucioși. Ni se sugerează că ei sunt “cei mari” cu sufletul, cu inima și cu lucrarea de mântuire, deși cu alte ocazii tot ei sunt numiți “cei mici” adică cei ce sunt neputincioși cu firea, dar ocrotiți de Dumnezeu ca niște copii) [COLOR=blue]Acest izvor de cuvânt este râul vieții care curge din tronul lui Dumnezeu și din care vor bea toate neamurile cele ce vor crede, când vor vedea slava României celei binecuvântate peste popoare.[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=blue][SIZE=4]...Pace ție Biserica Mea cea iubită și încă un pic ascunsă...[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4][COLOR=blue]...Pace vouă și cină cerească de la cer și până la voi, căci toată oastea cerească s-a coB.O.R.ât pe acest blid micuț din care Mielul lui Dumnezeu și cu fiii Săi cei luați din lume, cinează împreună cină binecuvântată și nouă întru împărăție nouă, căci am făcut aici Legământ nou de viță nouă, de vin nou, de împărăție nouă...[/COLOR]( Notă: Totul e nou la Pucioasa − deci totul e vechi și depășit în B.O.R. Cina Pucioasei este nouă, împărăția lui Dumnezeu este nouă, preoția ei este nouă, după rânduiala lui Melchisedeck cel vechi de zile, vița ei este nouă − deci și mlădițele ei sunt noi − vinul ei este nou și fierbe în pocale)[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]... Cel ce se unește cu Mine acela este un trup cu Mine și Eu întru acela rămân, dar mare este această taină, căci Eu sunt viața și una este viața precum Eu Unul sunt. Pace ție Biserica Mea cea iubită și încă un pic ascunsă, așa cum și atunci Mă ascundeam cu ai Mei de iudeii care nu L-au voit pe Domnul. [/COLOR]( Notă: Mania ascunderii lucrează instinctiv la pucioși, care simt că nu este încă momentul unei confruntări frontale cu Biserica majoritară. În același timp, folosirea majusculei pentru Biserica Pucioșilor semnifică momentul proclamării unei noi instituții ecleziastice, Biserica Pucioșilor, zisă și Biserica Noului Ierusalim, care se pretinde a fi eminamente ortodoxă și tradițională, la rivalitate cu tradiționala B.O.R. Tot ea se pretinde a fi singura iubită și prețuită de către Dumnezeu.) [COLOR=blue]Pace ție iubita Mea, căci ieslea ta este caldă și dulce și curată și Eu iată, cu dragoste Mă plec și lucrez și cinez cu voi și vom birui prin sângele Legământului cel întreit Nou [/COLOR]( Notă: Pe cine vor birui? Având în vedere că instrumentul de biruință este “[COLOR=blue]Legământul cel întreit Nou[/COLOR]”, înseamnă că biruința va fi asupra “Legământului cel întreit Vechi” care subzistă în B.O.R., deci B.O.R. va fi cea biruită de Biserica cea Nouă și Iubită de Dumnezeul de la Pucioasa: Biserica Pucioșilor.)[COLOR=blue] și binecuvântat cu putere de biruință. Bucurați-vă căci Tatăl Meu așa a binevoit. Amin... [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]8 martie 1992 [/COLOR][COLOR=blue]“[/COLOR][/SIZE]
|