Citat:
În prealabil postat de Va_iubesc
Citat:
În prealabil postat de mq
Ei, un raspuns de genul asta sper eu sa gasesc, dar din nefericire in stadiul incipient in care sunt nu vad motive sa cred ce zici tu. Si zicand asta ma raportez doar la Biblie, evit momentan ratiunea.
|
Draga Mq, nu vei gasi raspunsul numai in Biblie. Acolo citesti cuvant despre Dumnezeu sau despre Cuvantul lui Dumnezeu, dar nu-L gasesti pe Dumnezeu. Biblia ne explica multe, dar fara lumina lui Dumnezeu si cea a Sfintilor Parinti care traiau in comuniune cu Dumnezeu, nu poti sa patrunzi in adancurile ei, ci vei ramane la o suprafata plina de mandrie, crezand ca tu stii s-o interpretezi.
Daca esti intr-o cautare sincera, Dumnezeu o sa-ti dea mana Sa si o sa-ti explice tot. Dar asta implica o curatare launtrica, ce se poate face numai prin apropierea de Biserica, in care Hristos este Cel Care iarta si curata si mantuieste. "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata", "Cel Care imi urmeaza Mie, nu va umbla in intuneric". Urmeaza-I Lui, ia-L ca exemplu, apropie-te de Tainele Lui si astfel, cu asceza, rugaciune, smerenie si iubire, vei ajunge la mantuire.
Elena
|
Bine Elena,
Ca sa nu ma suspectezi ca sunt superficial iata calea sintetizata pe care am parcurs-o dealungul timpului: initial am fost dedicat doar stiintei (fizicii), apoi avansand in cunoastere rationala a aparut intuitia (necesitatea ca trebuie sa existe un creator), apoi am citit Biblia, apoi am citit cateva din cartile parintilor crestinismului, apoi am citit doctrinele altor religii (pantheism, spiritism, kabala), apoi am concluzionat ca acestea din urma sunt o prostie, apoi m-am intors la stiinta, apoi am citit Biblia din nou si am inteles de ce Evangheliile sunt singurele solutii pentru mantuire.
Si aici e problema: ca Isus e singura solutie ("calea, adevarul si viata"). De ce ? Pentru ca Biblia (ca sursa a tuturor religiilor crestine, nu stiu de ce te ataci in privinta ei, eu am citit si parintii crestinismului si scrierile lor sunt dezvoltari ale adevarurilor din Biblie) este foarte consistenta in ea insasi, si tot ea nea arata ca intoarcerea la viata vesnica se face prin intoarcerea la starea lui Adam (necunoasterea binelui sia raului). Nicaieri in cuprinsul Bibliei nu se cont6razice aceasta idee.
Ceea ce ma ingrozeste este ca daca ma mantui o sa-mi petrec o vesnicie incostient de propria mea existenta. Te rog spune-mi ca nu e asa, si arata-mi o modalitate sa trec peste aceasta dilema.