View Single Post
Vechi 17.05.2009, 15:53:50
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 114. Taina ascunderilor la pucioși (Partea a III-a)

[COLOR=blue][SIZE=4]...Nu poate fi Dumnezeu, Domn, acolo unde cezarul este domn...[/SIZE][/COLOR]

[SIZE=4][COLOR=blue]...Să se umple de bucurie cerul Sfânt și pământul sfânt, căci Cel ce s-a întrupat în pântecele Fecioarei ca să vină să se arate oamenilor, binecuvintează acest praznic sfânt și ceresc... Pace vouă, căci sunt aici cu voi.[/COLOR] ( Notă: Când S-a arătat ucenicilor, spunându-le “Pace vouă!”, Domnul S-a arătat de-a binelea, nu a fost nălucire sau vis, și chiar i-a cerut lui Toma să se încredințeze cu simțul pipăitului de ceea ce vede. Acum sunt doar vorbe, frumoase, ce-i drept, dar lipsite de orice suport real)[COLOR=blue] Deschideți ochii și priviți pe Domnul Iisus Hristos...[/COLOR] ( Notă: Dacă ar fi sinceri, pucioșii ar recunoaște că niciunul dintre ei nu L-au văzut cu ochii lor pe Domnul Iisus Hristos! Poate cu ochii minții să-L fi văzut, asta e posibil. Desigur că cei ce n-au văzut nimic s-au consolat la gândul că din cauza propriilor păcate nu L-au văzut, dar El a fost, totuși, acolo, și L-au văzut alții, cei care L-au și mărturisit: liderii pucioși, marii mincinoși)[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]...O, iubitul Meu popor, ce mare trebuia să fi tu acum, să se fi temut de tine cerul și pământul, văzduhul și adâncul și toate să-ți fi fost ție supuse,[/COLOR] ( Notă: Urmează obișnuita mustrare făcută poporului ales, care este acuzat sistematic că e neîmplinitor, față de înălțimea alegerii la care a fost chemat. Deși ar fi trebuit să fie mare și numeros, poporul pucios a rămas mic la fapte și tare răsfirat)[COLOR=blue] așa cum este scris. Să se fi supus munții și orice fel de înălțime să se fi aplecat în fața ta, [/COLOR]( Notă: Aici este vorba de o metaforă mult îndrăgită de pucioși: “munții” și “înălțimile” care trebuiau să se supună poporului pucios sunt autoritățile de stat și ecleziastice, cele care țin frâiele puterii. Pucioșii visează cu ochii deschiși la un stat “teocratic” în care ei să conducă tot ce mișcă-n țara asta, în numele lui Dumnezeu, Care i-a desemnat pe ei să conducă)[COLOR=blue] iubitul și binecuvântatul Meu popor. Eu pentru asta am venit în zilele tale cu lucrarea Mea pe pământ și trebuie ca tu să împlinești lucrarea Mea, tu și nu altcineva, [/COLOR]( Notă: Adică orice altă variantă care îi ignoră pe pucioși de la actul guvernării politico-religioase este exclusă) [COLOR=blue]căci așa este scris la Dumnezeu.[/COLOR] ( Notă: Fals! În Biblie nu scrie nicăieri că pucioșii vor conduce lumea cu “[COLOR=blue]lucrarea lor de pe pământ[/COLOR]” )[COLOR=blue] Iată, a venit și bucuria Mea, [/COLOR]( Notă: Adică, după aproape 7000 de ani de durere de la om, iată că a venit și bucuria lui Dumnezeu, de la pucioși)[COLOR=blue] căci în acest așezământ este locul Meu și iată zilele bucuriei celor din cer[/COLOR]( Notă: Adică bucuria lui Dumnezeu este împărtășită cu cei din cer)[COLOR=blue]. Cezarul ar voi să își facă și el loc peste acest așternut,[/COLOR] ( Notă: Nici vorbă! Este altă obsesie maladivă a pucioșilor că cineva, cumva, din sferele conducerii statului sau a bisericii, va veni să le ia lor caimacul. Nici nu realizează cât de mult îi ignoră pe ei acești “cezari”, de care se tem că vor veni ca să le ia locul!)[COLOR=blue] așa cum are așternut în toate locurile care se numesc cu nume sfânt, căci peste tot el este stăpân, [/COLOR]( Notă: Aici “cezarul” începe să se individualizeze: este vorba de un simbol prin care – în concepția liderilor pucioși – sunt vizați conducătorii bisericii, adică episcopii și preoții, care au devenit stăpâni peste biserici și peste enoriașii lor, în numele lui Dumnezeu.)[COLOR=blue] el și nu Dumnezeu, căci Domnul nu are nimic legat cu cezarul și nu poate fi Dumnezeu Domn acolo unde cezarul este domn. Dumnezeu nu are loc pe pământ și iată, a coB.O.R.ât un colț de cer pe pământ ca să aibă Domnul loc pe pământ, ca să Își aibă Domnul cort pe pământ [/COLOR]( Notă: “Cortul” este biserica ridicată la Glodeni-Pucioasa.)[COLOR=blue] și să se știe apoi această minune până la toate marginile...[/COLOR][/SIZE]

[COLOR=blue][SIZE=4]... Acest lăcaș este mare acum, căci cei din cer nu știu de opreliștea zidurilor...[/SIZE][/COLOR]

[SIZE=4][COLOR=blue]... Astăzi Măicuța Mea este sărbătorită cu mare sărbătoare de toți sfinții și îngerii, și iată această sărbătoare cerească s-a coborât aici. O, ce bucurie, dar bucuria întreagă va fi atunci,[/COLOR] ( Notă: Adică bucuria lui Dumnezeu, a sfinților și a îngerilor nu este, totuși, întreagă!)[COLOR=blue] când poporul acesta iubit va vedea cu ochi treji pe sfinți și pe îngeri cântând și serbând[/COLOR]( Notă: Adică, bucuria lui Dumnezeu va fi întreagă abia atunci când sfinții și îngerii se vor bucura și ei în ceruri și vor cânta)[COLOR=blue] în cerul cel de pe pământ așa cum este scris...[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=blue]... E mare ordine cerească coborâtă în această iesle, heruvimii și serafimii își amestecă mișcările cu cei ce slujesc astăzi peste această zi de serbare. Acest lăcaș este mare acum, căci cei din cer nu știu de opreliștea zidurilor. Cete, cete cântă corurile îngerașilor, [/COLOR]( Notă: Adică, îngerii cântă totuși în ceruri, deci înseamnă că și bucuria lor și a lui Dumnezeu este întreagă, deși puțin mai înainte s-a spus că nu este!) [COLOR=blue]cântă și slăvesc pe Domnul și pe cea binecuvântată și Preaslăvită Născătoarea Fiului Cel din Tatăl, cântă și se amestecă cu toate mișcările voastre, iubiți ai cerului sfânt. Mă las purtat de mânuțele voastre, amestecate cu grația îngerilor, a heruvimilor și serafimilor care nu au mai sărbătorit până în vremea aceasta cu atâta plinătate de bucurie. Tot cerul tânjește după plinirea cea mare, toți sfinții stau cu cupa plină de nerăbdare ca să fie iarăși una cu cei ce se vor ridica din moarte, [/COLOR]( Notă: Adică îngerii și sfinții mai tânjesc după ceva, după “[COLOR=blue]plinirea cea mare[/COLOR]”, deci bucuria lor și a lui Dumnezeu nu era totuși deplină, deși puțin mai înainte s-a spus că era!) [COLOR=blue]așa precum în vremea învierii Mele din morți, s-au unit cei din moarte cu cei dintru cele cerești...[/COLOR][/SIZE]