Citat:
|
În prealabil postat de dmb
Nu mq nu-i ironie sau nu mai multa decit a ta cind spuneai ca te ocupi mai de mult timp decit sint eu in virsta...de unde am concluzionat ca trebuie sa ai cca 80 de ani. Corect?
Raiul si iadul ni-l alegem noi singuri de acum. Daca pe pamint iti place Liturghia, rugaciunea, sa fii in comuniune cu ceilalti raiul este o continuare a bucuriilor tale. El poate fii insa iad pentru cei care Liturghia, rugaciunea, sacrificiul sint pierdere de timp. Cum ai putea Liturghisii o vesnicie cind pe pamint nu ai putut macar o ora jumatate pe saptamina?
I-ai pus o intrebare Elenei dar ea cred ca s-a culcat deja. Raspund eu fara a avea pretentia ca stiu.
In prezenta lui Dumnezeu este o bucurie fara seaman, nu mai exista tata , mama ...fizica este cam ce au spus apostolii pe munte "bine este noua sa fim aici" este atita bucurie incit nimic nu mai are importanta...
Multumit?
|
Da, multumit.
Acum cred ca n-a fost ironie.
Ai pus punctul pe i.
Noi va trebui sa Liturghisim o vesnicie.
Noi nu vom exista propriu zis.
In ceea ce priveste modul in care exista Dumnezeu, eu zic, fara sa stiu sigur, ca trebuie sa existe intr-un mod concret, pe care noi doar nu-l intelegem pentru ca suntem formati dintr-un material la limita de jos a creatiei Lui.
El exista, nu este doar o metafora, o stare de spirit, un sentiment frumos. Exista fizic daca iti vine sa crezi. Si fizica lui e reala, numai ca e foarte avansata. Sunt cateva schelete de teorii destul de logice care duc la obligativitatea existentei Sale, dar eu sunt foarte sceptic si nu pun baza pe ele. Observa te rog ca am spus ca sunt sceptic, dar totusi afirm cu tarie ca probablilitatea ca un creator sa existe este foarte mare.