Sfantul Nectarie - Sfantul sufletului meu
Ma alatur si eu celor care vor sa faca cunoscute si altora minunile Sfantului Nectarie.
Ceea ce am trait eu, stiu ca a fost o adevarata minune de la Dumnezeu, Maica Domnului si Sfantul Nectarie. L-am descoperit pe Sfantul Nectarie cu ani in urma, cand mama mea s-a imbolnavit de un cancer pancreatic. Atunci, citeam cateodata seara, acatistul Sfantului, si parca simteam o usurare a durerilor mamei mele. Dar, voia Domnului a fost alta si buna mea mama a plecat acolo "unde nu este durere, nici intristrare".
Imi doream nespus de mult sa ajung pe insula Eghina, la moastele Sfantului Nectarie, dar nu mi se parea ceva usor realizabil. De ceva timp, avand unele probleme, am inceput sa citesc Paraclisul Maicii Domnului si Acatistul Sfantului Nectarie. Ma rugam pentru rezolvarea situatiei si ii vorbeam Sfantului Nectarie despre dorinta mea de a ma inchina la sfintele sale moaste. Ma incredintam voii lui Dumnezeu. In adancul sufletului meu, stiam, simteam ca voi ajunge odata si acolo - pe insula Eghina dar nicidecum nu ma gandeam ca va fi atat de curand.
Va spun ca nu s-au incheiat cele 40 zile de rugaciune si deja faceam planuri de plecare impreuna cu familia. Sfintele Sarbatori de Paste 2009 le-am petrecut pe insula Eghina, iar in noaptea de Inviere am luat Sfanta Lumina de la Manastirea Sfantul Nectarie.
Nu pot sa descriu in cuvinte (sau poate nu ma pricep eu) tot ce am simtit si am trait in acele zile. Totul a fost coplesitor, unic. Pentru mine a fost o mare si adevarata minune dumnezeiasca si o minune a Sfantului Nectarie.
Cred cu tarie ca Sfantul m-a ajutat. De aceea toata viata nu voi uita aceasta minune si ii voi aduce slava si lauda si multumire marelui meu facator de minuni, Sfantul sufletului meu, Sfantul Nectarie.
Sa fiti siguri ca de va veti ruga cu credinta, si lasand totul la voia Domnului, ajutorul nu va intarzia sa vina.
|