View Single Post
Vechi 12.01.2007, 09:23:25
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Mi-a venit o idee, dar va rog sa nu-mi dati in cap cu produsul capului meu...
Adam si Eva traiau bine si frumos in Rai (oare nu se plictiseau?) fara insa a avea constiinta de sine. Pica in ispita, in pacat. Atunci constientizeaza ca se poate si altfel... Nu-si cer scuze pentru ceea ce au facut, deci accepta tacit hotararea lui Dumnezeu care se supara ca i-a fost incalcata porunca. Dumnezeu este cel care le rostuieste menirea in lume (sa munceasca, sa faca copii etc.) si-i izgoneste. Da? Pana aici nimic nou.
Ce-mi imaginez eu ca s-a intamplat?
Se prea poate ca Dumnezeu sa-i fi tinut in palma pe cei doi si de sus, de acolo, din inaltimi, i-a aruncat in lume, de fapt a aruncat samanta lumii pe pamant, spunandu-le sa se inmulteasca, sa impanzeasca pamantul etc. In acel moment, in momentul izgonirii celor doi din Rai, Dumnezeu a pus baza devenirii noastre, a lumii, a oamenirii. Daca in Rai Adam si Eva traiau, atat!in lume Adam si Eva, prin urmasi desigur, a trebuit sa gandeasca, sa actioneze, sa creeze, sa sufere, sa se zbata, sa devina constienti de sine...
Dumnezeu nu le-a cerut celor doi nimic in ceea ce-l priveste: nu le-a cerut celor doi rugaciune, inchinaciune, biserici, nu le-a cerut absolut nimic.
Si niciodata Dumnezeu nu s-a mai interesat de soarta celor doi, cel putin Biblia nu ne spune ca Adam si Eva ar fi fost urmariti prin lume de Dumnezeu ori ca Dumnezeu sa se intereseze, sa monitorizeze ce fac cei doi.
Concluzia mea? Precum Adam si Eva si noi venim in lume fara ca lui Dumnezeu sa-i pese cumva de noi. Suntem aici pe cont propriu si de la Adam si Eva tot incercam sa ne fie bine. Nimanui nu-i pasa de noi, Dumnezeu si-a luat de mult mana de pe noi, ca si Adam si Eva trebuie sa luptam pentru devenirea noastra. Noi trebuie sa luptam sa obtinem, sa avem, sa cream, sa devenim pentru ca nimeni nu ne da absolut nimic. Pentru ca, precum cei doi venim in lume cu mana goala... Asta e... Nu va faceti iluzii. Lui Dumnezeu nu-i pasa de nimic din ceea ce facem noi din punct de vedere religios pentru ca El nu ne cere nimic, nu ne impune nimic si asta de cand i-a alungat din Rai pe stramosii nostri...
Reply With Quote