View Single Post
Vechi 18.05.2009, 11:52:23
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

mariamargareta
Citat din 15.05.2009 (12:05:17)

2. “Iisus este Primul născut al lui Israil” (pentru cultura ta generală: primul născut al lui Israil a fost Ruben: [COLOR=#993300]“Iar numele fiilor lui Israel, care au intrat în Egipt, sunt acestea: Iacov și fiii lui: Ruben, întâiul-născut al lui Iacov...”.(Fac. 46,8)[/COLOR] ) . [COLOR=blue](deci Vezi, a lui Iacov shi nu a lui Israil,... [/COLOR]

Răspuns:
Vezi tu mai întâi că, ceva mai înainte, numele lui Iacov a fost schimbat în Israel, deci Israel și Iacov sunt una și aceeași persoană [COLOR=red](ba deloc, Iacov este doar Iacov iar Israil este un intreg popor ca unul, deci chiar daca inainte de a avea Iacov fii erau una shi aceiashi persoana, apoi semnificatziile nu mai sunt asemenea)[/COLOR], nu două persoane diferite cum te duce mintea să înțelegi frăția ta [COLOR=blue](poi eu n-am zis niciodata ca ar fi doua persoane diferite adica doi oameni diferitzi cum afirmi dumneata, ca ar fi nebuloasa asta in mintea mea, poi e clar ca in mintea ta e lipsa rigurozitatzii referitor la ceea ce afirma interlocutorul caci dumneata speculezi shi deduci ceva fara sa tzi seama de ce a scris respectivul, deci nu cautzi sa pastrezi in discutzie linia bunei credintze, dar sunt convins ca e din neputintza, caci cine poate citi ce scriu eu in afara de mine shi de Dumnezeu? daca are sens sa citeasca, dar El oricum shtie.[/COLOR]):

[COLOR=darkred]Zisu-i-a Acela: "De acum nu-ți va mai fi numele Iacov, ci Israel te vei numi, că te-ai luptat cu Dumnezeu și cu oamenii și ai ieșit biruitor!"(Fac. 32, 28) [COLOR=blue](poi sa nu cada in Ispita s-a luptat caci prin rugaciune l-a tzinut pe Domnul o noapte intreaga la dansul ca sa nu-l ucida pe fratele sau Esau, ca sa nu se ridice cu lupta shi dreptate impotriva fratelui Sau, deci a luptat ca sa-shi infranga inima sa, ci dreptatea din inima sa, caci Esau vroia sa-l ucida iar el era fara vina inaintea lui Dumnezeu caci doar Esau shi-a vandut dreptul de primul nascut pentru un blid de linte, iar cum dreptatea shi binecuvantarea era cu El inseamna ca l-ar fi ucis pe Esau a doua zi, deci iata cum a luptat sa-shi infranga inima, pe Domnul dretatzii din inima Sa ducand lupta cea buna ca sa nu omoare pe fratele Sau, deci vezi dumneata cum a fost jertfa de bun miros duhovnicesc al luptei cele bune?)[/COLOR][/COLOR]

[COLOR=black]Ai vrut să demonstrezi că Ruben este întâiul născut al lui Iacov, și nu al lui Israel? Și să văd și eu? ("[/COLOR][COLOR=#0000ff]deci Vezi, a lui Iacov shi nu a lui Israil"). [/COLOR]
[COLOR=black]Iată că Ruben este întâiul născut al amândorura, căci amândoi (Iacov și Israel) sunt unul și același patriarh al Lumii vechi. ([COLOR=blue]da, dar nu este Mantuitor Ruben, caci daca mantuirea venea prin Ruben atunci ar fi inviat acela din mortzi shi ar fi iertat pacatele, deci Mesia, este proorocit ca Hristos sa fie caci El este primul nascut al lui Israil shi mai ales al lui Israil cel Nou, iar Duhul Sfant este al Doilea Fiu, fratele mai Mic al Israilului cel Nou din Romani, caci sf Ioan Evanghelistul este defapt primul nascut dintre ucenici ca fiu al Israilului cel Nou shi apoi sf Petru al Doilea, caci se arata prin asta ca intai e dragostea shi apoi pocaintza caci alta cale e greshita caci primul a ajuns la mormant dragostea iar apoi pocaintza, dar dragostea n-a intrat in mormant decat dupa pocaintza... deci tzi-am spus ca nu se mai shtie cine sunt fiii intai nascutzi caci inaintea lor in Rai au intrat fosta desfranata Maria Magdalena shi fostul talhar, acela care s-a pocait pe Cruce langa Mantuitorul... deci iata pe cine a nascut Dumnezeu ca primii nascutzi ai Israilului cel nou pentru Rai...)[/COLOR] [/COLOR]
Deci, nu Iisus este "întâiul născut al lui Israel", ci Ruben. [COLOR=red](ca urmash, ca om, ca semintzie, ca om drept, ca om intru numle patriarhului dar nicipedeparte intru nashterea cea de sus in Duh shi Adevar, in Apa shi in Duh, in Mantuirea cea pentru ca oricine crede in El, in Mesia, sa nu piara ci sa se mantuiasca, caci spune mereu Domnul: "parintzii voshtri au mancat mana in pustie shi au murit, dar cine este tras de Tala catre Mine, eu il voi mantui shi ii voi da in veacul viitor viatza veshnica pentru ca Eu sunt Painea coborata din Cer" ceva de genul asta ca nu shtiu exact textul ca mai degraba shtiu gramatica shi litera Duhului decat ceea ce este scris exact, caci m-au lasat memoriile din pricina pacatelor sau cineshtie de ce... dar candva toate le vom vedea deplin caci trupul nu ne va mai impiedica shi vom vedea toate asha cum sunt shi cum au fost, shi va fi greu ceasul acela pentru unii caci atunci nu va mai fi posibilitatzi sa o dam invartita sau cotita sau cu vicleshug... caci tot ceea ce este ascuns va ieshi la lumina candva, deci daca mintzi itzi furi caciula shi te mai shi mandreshti ca te-ai imbogatzit)[/COLOR]

[COLOR=black]Așa că pe viitor fii mai atent și nu mai sări ca surdul cu capu-n tobă! [/COLOR][COLOR=blue](poi daca spui ca-s surd e firesc sa intru cu capul in toba, dar dumneata care spui ca auzi de ce tragi sirena gLumii de coada asha ca sa tzipe slujile lui Pisi shi sa vina ca sa ma aresteze shi sa ma interogueze torquenada ca sa ma lepad de eres... poi eresul e nascocit de mintea ta caci roada lui pisi acoperita de nisip voi va straduitzi sa va bagatzi capul in nisip ca sa o cautatzi mereu, iar eu va spun mereu este scris ca sa nu judecatzi caci cel ce nu iubeshte curat pe Hristos adica pe Dumnezeu shi aproape deja a shi cazut sub anatema shi eres shi secta shi mandrie shi are placerile intinarii, deci te cazneshti in zadar, ca tzi-am zis de CIE shi CMB shi de la "noi sau de la un inger din cer" vin eresurile unde noi sunt cei mari, dar sigur ca pot fi shi din cei mici care asha ca nishte injurashi devin ingerii lui antichrist, tzinand mereu ca orbul de bata altuia caci s-au pus sculishoare sculate ca sa faca pe placul voirii sulimenizate a ispitei celui rau, mereu, mereu, mereu.) [/COLOR]