[quote=mariamargareta;138897]Citat din #855:
[SIZE=3][COLOR=black][COLOR=black]Deci nu este "al doilea născut al Mariei"[COLOR=blue] (iar aici ma corectezi, poi corectezi o minciuna a ta pe care mi-o arunci in curtea mea, deci corectand ceva ce eu n-am afirmat inseamna ca te foloseshti de un vicleshug ca sa ma scotzi eretic, poi nu procedezi dumneata misheleshte?)[/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black][COLOR=black]Citat închis.[/COLOR][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=red]Răspuns:[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]De ce procedez misheleshte, mon cher? Cine a zis cu gurița lui, citez:[/SIZE]
[COLOR=#0000ff](sa nu fie sf Ioan Evanghelistul al doilea nascut din Fecioara? [/COLOR][COLOR=black](am încheiat citatul) [/COLOR][COLOR=blue](shi cand l-a nascut? nu cumva pe Golgota? deci cine sustzine misheleshte?)[/COLOR]
[COLOR=black]E adevărat că eu am scris "născut al Mariei" acolo unde tu ai scris "[COLOR=#0000ff]nascut din Fecioara[/COLOR]", dar să nu-mi spui acum că de fapt te referai la o altă Fecioară, adică nu la Maria nepoata lui Iosif, ci la Jeanne d'Arc, sau la Madonna, sau mai știu eu care alta care se dă fecioară dar nu este, că nu te crez... [COLOR=red](draga nu le mai specula ca sa ma scotzi mincinos exagerand ridicolul ca nu e de ras in cazul tau ci de plans caci itzi creshte nasul mereu ca la pitochio, ca doar e clar ce fel de Fiu era sf Ioan Evanghelistul daca fecioar n-a cunoscut barbat, shi nu prin minune ca pe Hristos, ci printro altfel de minune sfanta[/COLOR])[/COLOR]
Ba mai mult, eu am scris "născut al...", în timp ce tu ai scris " [COLOR=#0000ff]nascut din... [/COLOR]". Spune-mi sincer, care exprimare dintre cele două îți sugerează mai bine nașterea trupească? Mie mi se pare că a doua.
Deci iată, nu te scoț eu eretic, că te scotzi singur, prin felul neglijent și încăpățânat în care te exprimi.
[COLOR=blue]poi al fecioarei sau din fecioara nu e acelashi lucru ca exprimare lingvistica a celor omeneshti? dar eu cand am zis "din Fecoara" eu am zis corect ca nu era al fecioarei ci era al lui Dumnezeu caci se nascuse de sus ca Fiu al Lui Dumnezeu: Femeie iata Fiul Tau, deci cea stearpa, fiica Sionului a nascut Fiu, dar se pricepe duhovniceshte, shi nu gLumeshte cum te stradui dumneata sa mishtocareshti... caci Femeia se caznea sa nasca fii lui Dumnezeu, femeia care va nashte fiu shi care va strivi capul sharpelui nalucifariferizarii dreptatzii, caci sharpele lui Moisi a inghitzit cei doi sherpi ai lui Faraon..., deci Iata este vorba despre Mantuire, despre fiul Mantuitor caci Domnul Hristos a deschis Mantuire pe pamant shi a ridicat fii lui Dumnezeu din orice neam shi din orice imparatzie...[/COLOR]
[COLOR=blue][/COLOR]
[COLOR=blue]dar daca eu ma exprim neglijuent, dumneata te exprimi total pe langa subiect shi pe langa firul discutziei noastre ca nefiind riguroasa nu pastrezi linia bunei credintze intr-un dialog fratzesc... ci mereu mereu ma "dovedeshti" de eres, cand defapt ma intristeaza cum tocmai pe tine insatzi te osandeshti mereu, caci scornelile sunt ale tale sau ale ereticilor shi nu shtiu de ce mi le aduci mie mereu pe tava? ce sa fac cu ele? poi nu noi avem voie sa osandim ci sfantul sinod in urma unei bune shi drepte sfatuiri impreuna cu Ingerul Marelui Sfat... deci ce vrei sa fac eu cu eresurile? noi doar marturisim ce am priceput noi, ce shtim noi, ce am invatzat de la BOR shi de la tot Cuvantul lui Dumnezeu care va ieshi din gura lui Dumnezeu shi va fi viu caci ne va via Duhul Sfant functzie de viatza pe care o vom duce shi de ascultarea shi dragostea shi smerenia pe care o vom avea in lupta de curatzire de patimi shi pacate. [/COLOR]
[COLOR=red]shtiu ca te-am obosit, asha ca te rog iarshi sa ma iertzi ca te-am clatit cu indreptari, caci noi trebuie sa respectam shi nu altzii, deci eu asha ca ce sa-tzi cer tzie ce ar fi trebuit sa respect eu... deci ma iarta ca te-am clatit cu indreptari ca sa te scot shi sa te tulbur de la starea ta, sa te clatesc de la starea ta... [/COLOR]
|