mariamargareta;138912
[COLOR=darkred]Citat din #858:[/COLOR]
[SIZE=3]Și noi, ortodocșii, [COLOR=red](adica shi eu shi pucioshii)[/COLOR] ...[/SIZE]
[COLOR=darkred]Citat închis.[/COLOR]
[COLOR=darkred]Răspuns[/COLOR][COLOR=darkred]: Pucioshii nu sunt ortodocși [COLOR=blue](asta inventezi dumneata care tragi granitze ca Ue sau Sua)[/COLOR], că n-ar mai fi pucioși dacă ar fi ortodocși ([COLOR=blue]Ba sunt din Una Sfanta apostoleasca shi soborniceasca biserica...)[/COLOR]. Nici catolicii nu sunt ortodocși, că n-ar mai fi catolici dacă ar fi ortodocși. [COLOR=blue](foloseshti un artificiu, ii pui in randul ereticilor shi a bisericilor nedepline ca sa mintzi)[/COLOR] Nici ereticii nu sunt ortodocși, că n-ar mai fi eretici dacă ar fi ortodocși.[/COLOR]
[COLOR=darkred]Ca o Biserică să fie ortodoxă sunt niște condiții pe care pucioșii nu le (mai) îndeplinesc. Una (formală) este aceea ca Biserica respectivă să fie recunoscută ca ortodoxă de celelalte Biserici Ortodoxe autentice și apostolice. De exemplu, și BOR are obținută o astfel de recunoaștere oficială, primită la vremea cuvenită printr-un Tomos al Ortodoxiei de la Biserica din Constantinopol, și apoi a primit recunoașterea și de la celelalte Biserici Ortodoxe surori. [/COLOR][COLOR=blue](nu cumva inainte de recunoashterea altora ar trebui sa te recunoasca insushi Duhul Sfant? insushi Dumnezeu? pe sf Vasile cine il recunoshtea la vremea respectiva?)[/COLOR]
[COLOR=#8b0000]Biserica Pucioșilor, intitulată oficial de către ei înșiși "Biserica Noul Ierusalim" dela Pucioassa, [COLOR=red]nu are[/COLOR] un asemenea Tomos al Ortodoxiei, deci nu e recunoscută de nimeni: nici ca un cult, de către statul român, nici ca o Biserică, de celelalte Biserici Ortodoxe ale Ortodoxiei. [/COLOR][COLOR=blue](Sa nu fi oficiat arh Irineu Bistricenul slujba de sfintzire shi Tarnosire shi celelalte? sa minta oare Dumnezeu in cartea Cuvantul lui Dumnezeu? sa fi mintzit proorocul care l-a uns pe David? shi sa-L fi uns de la sine shi nu de la Dumnezeu? cu toata opozitzia lui Saul...) [/COLOR]
[COLOR=#8b0000]Mai sunt și alte condiții, de data asta de fond, pe care pucioșii nu le (mai)îndeplinesc pentru a fi ortodocși [COLOR=blue](una ar fi ca biserica sa fie cu duh proorocitor, asha cum au preotzii din BOR shi cum are shi Domnul ce graieshte peste sf Cetate a noului Ierusalim)[/COLOR]. Aici ar fi mai multe de spus, dar poate te mai informezi și singur. [/COLOR][COLOR=blue](poi nu ma trimite iar shi iar la studiu ca ar fi argumente dar iata ca dumneata nu dai nici unul dar precis voi gasi eu prin biblioteci, poi informeaza-te dumneata si intzelege corect shi abea apoi vino sa-mi aratzi ereticii shi sa ma chemi la arderea vrajitoarelor pe rug ca sa ma sui calare pe matura, caci matura e data proorocului Ilie, sau nu tzi-a explicat batranul ridat in filmuletz?)[/COLOR]
[COLOR=#8b0000]Iar tu ești (încă) ortodox, dar ai simpatii rătăcitore către eretici [COLOR=red](nicivorba, ca ma stradui mereu sa nu osandesc pe pacatos ci doar pacatele, eresurile, rautatzile iar pe pacatos sa-l iubesc shi sa rog pe Hristos ca sa-l ridice din mocirla shi mucegai),[/COLOR] care te pot rătăci de tot. Uită-te cum ai evoluat în doar câteva luni, de la un simplu simpatizant al ereticilor pucioși la un apologet înflăcărat al lor , gata să te lupți cu Adevărul numai ca să-i aperi pe ei de adevăr. [/COLOR][COLOR=red](eu nu ma lupt cu nimeni, ci tzi-am mai zis, eu doar marturisesc sper in folosul cuiva ceea ce am intzeles, ce am aflat, care ma bucura shi ma face fericit, caci e neindoielnic de la Dumnezeu, shi care indrum shi pe altzii ca precis o sa le fie cu folos daca se vor adapa de la izvorul limpede al Cuvantului lui Dumnezeu dintotdeauna shi de la Pucioasa, deci nu m-am inflacarat la lupta ca nu cred ca desfranatele shi-au pus nadejdea in mine pentru altceva decat ca sa ridic urmashi "fratelui mai mare" din semintzia lui Dan, care se va autointrona ca marele pisi, deci nu ma flatez ca shi-a pus cineva nadejdea in mine ca sa cad in desfranare, deci eu caut sa duc nu lupta aia ci lupta cea buna cu duhurile rautatzii din zonele cereshti dar chemand pe Hristos ca e mare indraznire sa lupte cineva cu fiii shi ficele babilonului caci va cadea sub picioarele celui viclean-rau... deci il chem pe Hristos iar eu doar ma bucur de biruintza Lui in timp ce eu ma stradui sa nu capat nebunia de pe urma pentru slava pustiirii ca sa rerazbun rautatea cea veche a pacatelor care sunt... deci ma curatz pe mine atat cat reushesc asha ca un rumash mititel al aPostOlilor, ca cauta sa pazeasca predaniile sfintzilor. deci eu nu ma lupt nici cu tine shi nici cu voi caci biruintza este cand din duhul tau, lepadandu-l pe duhul tau, incet incet te nashti de sus in duhul sfant, caci in omul cel nou trebuie sa ajungem sa fim, cel cu fire de om restaurat dar shi indumnezeit, deci iata lupta cea buna a iubirii de Dumnezeu shi de fratzi... caci fara iubire curata la nimic nu-mi foloseshte toata lupta, caci numic nu sunt shi la nimic nu-mi foloseshte chiar de ash fi chinval rasunator)[/COLOR]
|