View Single Post
Vechi 18.05.2009, 13:25:59
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Răspuns: Fiindcă tot mă acuzi mereu pe mine de răstălmăciri ale adevărului, am să-ți arăt eu cum le răstălmăcești frăția ta "ca la Ploiești". Zici că [COLOR=#ff0000]Big Brother [/COLOR]este expresia mea, dar ascunzi felul în care eu am folosit-o, lăsând să se înțeleagă că eu aș fi fost de acord cu ea. Dimpotrivă, ea a fost un semnal de alarmă, ca să arăt că prin acea erezie pe care o susțineai privind relația de ierarhizare între Fiul și Duhul Sfânt vei ajunge până la urmă să-l consideri pe Iisus un fel de Big Brother, ceea ce s-a și întâmplat. Iată, formularea mea pe acestă temă era astfel (citez):

[COLOR=red]Și mărturisim că este erezie să considerăm pe Duhul Sfânt fratele mai mic al lui Iisus, care este Fratele Lui mai mare ( adică, un fel de Big Brother!!!)[/COLOR]

Aum iată și formularea dumitale:
[SIZE=3][COLOR=#0000ff]...Mantuirea s-a deschis prin El, deci este Fratele Mai Mare, big brother shi Domnul,...[/COLOR][/SIZE]

Va să zică, ceea ce am prezis, s-a și întâmplat. Am prezis că expresia [COLOR=#ff0000]Big Brother [/COLOR]va ajunge o erezie în gura celor care-i susțin pe pucioși, și așa a fost până la urmă! Vsovi a formulat-o ca pe o dogmă: Isus este "[COLOR=#0000ff]big brother shi Domnul[/COLOR]"
Și ca să ne liniștească, Vsovi adaugă că (citez) " [COLOR=#ff0000]expresia respectiva nu este umilitoare cu nimic[/COLOR][COLOR=black]". [/COLOR]
Oare?

bine ca recunoshti cine a ironizat cu bigbrother, shi eu am afirmat ca Duhul Sfant este al Doilea Fiu al Tatalui, este Cel Purces, este a treia putere Cereasca shi al Treilea Ipostas cum se marturiseshte shi in simbolul Credintzei, caci iata, Primul se marturiseshte Tatal (shi Maica), al Doilea Fiul shi al Treilea Duhul Sfant (Domnul), dar shi Una sf soborniceasca Biserica, deci iata ca shi Biserica se marturiseshte in Crez, shi abea apoi ce marturisesc credincioshii, ca fac in biserica, marturisesc un botez spre iertarea pacatelor, se ashteapta invierea shi viatza veacului ce va sa fie, deci este o biserica proorocesca ce traieshte intru proorocie, shi intru Mantuire.... deci chiar asha shi este Hristos este fratele mai mare shi Duhul este fratele mai mic, caci este pus pe pozitzia a treia dar fiecare Ipostas este Unul Dumnezeu, deci trebuie ascultat caci este Dumnezeu Intreg shi spune Hristos shi se marturiseshte in simbol ca este Domnul, deci este socotit deshi fiind cel mai mic, este socotit ca Cel mai mare inaintea sfintei Treimi shi spune Hristos: cine va greshi fatza de fiul omului i se vor ierta lui dar cine va greshi impotriva Duhului Sfant, nu i se vor ierta lui nici acum shi nici in veacul viitor.. deci iata cum Duhul Adevarului cu chip de Porumb (pasare shi planta) este al doilea Fiu al lui Dumnezeu ce purcede din Tatal prin Hristos Cuvantul lui Dumnezeu.

in engleza e corect Fiul este bigbrother iar Duhul este fratele mai mic dar iata este Cel despre care fiul omului spunea smerindu-se: "aici este Unul mai mare ca templul shi mai mare ca altarul", deci daca nu se referea la Tatal shi nici la el insushi atunci la cine se referea fiul omului oare? ghici ciuperca la cine? shi peste Cine era shi ramase prin sf Botez cu apa al lui Ioan? ca Fiul sa Boteze cu Duh Sfant shi cu Foc...)