View Single Post
Vechi 18.05.2009, 15:42:18
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Atunci crezi in bine si rau relativ. Nu inteleg, apoi daca exista gri, exista si alb si negru. Cum sa crezi in mijloc daca nu crezi in capete?
Si unde se delimiteaza binele de rau? Cum imi demonstrezi ca e rau sa-ti dau in cap in momentul asta? Tot n-ai scos-o la capat cu asta.
Si gri-ul este relativ. El se deplaseaza odata cu trecerea timpului, asa dupa cum o demonstreaza evidentele.
La musulmani, e moral ca femeia sa-si acopere fata, la crestini asta e o imorala.
Daca vreunul amintea intr-o doara prin biblie ca e rai ca femeia sa-ti tina fata la vedere, azi aveam si pe-aici numai femei frustrate. Oricum, femeile nu o duc prea bine nici la crestini :)
Nu exista o delimitare clara intre bine si rau, zona gri este destul de extinsa. Nu stiu ce ati vorbit voi de exemplu despre homosexualitate, insa acum sint multi de parare ca sint de acord cu ea, insa sa nu iasa in public. miine poate ne vom obisnui cu aceasta idee si o vom accepta. Nu zic ca va fi asa, dar exista o posibilitate.
Pina nu demult, tortura era ceva normal, azi ea e acceptata ca fiind imorala.
Dupa cum spuneam, atunci cind creierul analizeaza daca sa imi dai in cap sau nu, decizia este multipla: in primul rind, daca imi provoci durere, se activeaza centrii tai de durere, prin simpatie. Dar sint alti factori mult mai complecsi care pot influenta decizia de a-mi da in cap sau nu. De exemplu, daca eu sint pe cale sa-i dau in cap copilului tau, sint sigur ca si tu mi-ai da fara nici o vorba.
Simtul moral isi spune cuvintul, considerind ca suferi mai tare daca moare copilul tau decit daca moare un strain.
Pentru ca un soarece care tine la familie si are grija de puii sai se inmulteste mai mult decit un soarece solitar. Morala e o chestie mostenita, e un subprodus al evolutiei prin selectie naturala.
Reply With Quote