[SIZE=4]b) Isus este fratele mai mare al mormonilor[/SIZE]
[SIZE=4]Iată ce aberații hiperbolice afirma liderul mormon Brigham Young în [/SIZE][SIZE=4][COLOR=fuchsia]Journal of Discourses[/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=fuchsia], 1:50-51[/COLOR] din 9 aprilie 1852 (cităm textual, inclusiv cu ortografia originală):[/SIZE]
[COLOR=blue] [SIZE=4]“...Problema a fost, și se întreabă adesea, cine este acela care L-a născut pe Fiul Fecioarei Maria. Lumea necredincioasă a tras concluzia că dacă ceea ce Apostolii au scris despre mama sa și Tatăl său este adevărat și dacă disciplina actuală a căsătoriei acceptată de Creștinism este corectă, atunci Creștinii trebuie să creadă că Dumnezeu este Tatăl unui fiu nelegitim în persoana lui Isus Hristos! Frăția necredincioasă îi învață astfel pe discipolii săi. Vă voi spune eu cum este. Tatăl nostru din Ceruri a născut toate spiritele care au fost vreodată sau vor fi vreodată pe acest pământ; și ele au fost născute spirite într-o lume veșnică. Apoi Domnul, prin puterea și înțelepciunea Sa, a întocmit tabernacolul muritor al omului. Am fost făcuți întâi spirituali, și apoi temporali.[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4][COLOR=blue]Iar acum ascultați, o locuitori ai pământului, Evrei și Neamuri, Sfinți și păcătoși! Când Tatăl nostru Adam a venit în grădina Edenului, el a venit aici cu trup ceresc și a adus-o pe Eva, una din soțiile sale, cu sine. El a ajutat la crearea și organizarea acestei lumi. El este MIHAIL, Arhanghelul, CEL VECHI DE ZILE! despre care oamenii sfinți au scris și au vorbit [/COLOR]–[COLOR=blue] EL este TATĂL nostru și DUMNEZEUL nostru, și singurul Dumnezeu pe care NOI îl vom avea. Fiecare om de pe pământ, Creștini practicanți sau nepracticanți, trebuie să audă aceasta și vor cunoaște acest lucru mai devreme sau mai târziu”... ...”Când Fecioara Maria a conceput copilul Isus, Tatăl l-a născut după asemănarea sa. El nu a fost născut de către Duhul Sfânt. Dar cine este Tatăl? El este primul din familia omenirii; și când el a primit un tabernacol, el era născut de către Tatăl Său în ceruri, în același mod ca și tabernacolele lui Cain, Abel, sau restul fiilor și fiicelor lui Adam și ai Evei; din fructele pământului, primul tabernacol pământesc a fost creat de Tatăl, și așa mai departe prin succesiune”... ...”[/COLOR][COLOR=red]Isus, fratele nostru mai mare[/COLOR][COLOR=blue], a fost născut în carne de același personaj care era în grădina Edenului, și care este Tatăl nostru din Ceruri”... ...”Amintiți-vă de acum și până în veci, că Isus[/COLOR] [COLOR=blue]Hristos nu a fost născut din Duhul Sfânt”... ...”Păstrați aceste lucruri în inimile voastre. În Biblie [/COLOR][COLOR=blue]ați citit lucrurile pe care vi le-am spus în noaptea aceasta; dar n-ați știut cum să citiți” [/COLOR](sublin. ns.).[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]aicea cu albastru sunt minciunile unor prooroci shi arhiconi mincinoshi, shi nu shtiu ce are deaface una cu alta, ca dumneata nu vrei sa pricepi cum zic eu ca Hristos are frate pe Duhul Sfant, poi are, caci la stejarul Mamvri asha s-a aratat Tatal impreuna cu cei doi fii, unul deadreapta shi unul deastanga, deci iata Sfanta Treime in care se arata clar ca e vorba de doi fii ai Tatalui din Veshnicie, unul nascut shi unul purces din Tatal mai inainte de totzi vecii iar ce sustzin mormonii sau Lucifericii ca Tatal ar mai avea fii, poi are, caci toata creatzia a fost la inceput fiii cei creatzi ai lui Dumnezeu, dar cu totzii sunt creatzi caci nascutzi devin doar prin sfanta Biserica, prin nashtere de sus, prin botez din apa shi Duh shi apoi din Duhul Sfant shi din Foc.... deci nimeni nu Merge la Tatal decat prin Mine, asha ca nu exista alta mantuire shi altzi Mantuitori ci doar prin Hristos, Cel ce a inviat din Mortzi shi din pacatele noastre asha ca un Dumnezeu omorand iadul cu stralucirea shi invierea Sa, deci numai prin Fiul ne nashtem in Duhul Sfant... prin Biserica Sa, prin Trimishii Sai, prin Israelul cel Nou din creshtini, din oameni, din români... [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=red]deci acum incerci sa faci asemanarea cu mormonii_ poi daca dumneata nu recunoshti ca Duhul Sfant este al doilea fiu Purces din Tatal, atunci ce este acela care are chip de Porumb fatza de Acela care are Chip de Miel care a venit ca sa ridice pacatele noastre? poi nu este scris ca nascandu-ne de sus vom fi shi noi fii? shi fratzi shi apoi copiii Domnului? deci daca ne facem prin El copiii lui Dumnezeu ce este El? nu ne impartasheshte el darul de a ne numii fiii lui Dumnezeu asha cum este shi Duhul Sfant? asha cum ne boteaza Fiul cu Duh Sfant shi cu foc? deci spune dumneata ce ar fi trebuit sa spun ca este Acela pe care il Marturisim in Simbolul Credintzei care din Tatal purcede shi a grait prin prooroci? caci spui ca nu este Fiu, dar nici Tatal nu este ca pe Tatal il Marturisim la inceput, iar Fiul nici Unul Nascut nu este... deci ce este cel purces? in opinia mea este un Fiu purces din Tatal prin Fiul asemenea lui Iacov devenit Israil, dar dumneata cauta sa-mi pui in carca eresurile mormonilor ori cineshtie ce mai inventezi sau nascoceshti...[/COLOR] [/SIZE]
[SIZE=4]Și când te gândești că și Brigham Young este considerat de către mormoni Profet al lui Dmnezeu(!!!) îți vine să-i crezi și pe bieții pucioși, care sunt convinși că profeții lor e mai deștepți decât ai altora! [COLOR=red](cu sigurantza, caci iarashi daca unii mint atunci neaparat shi pucioshii e mincinoshi, poi mult mai aplici tactica asta vicleana? cat sa te mai intreb pentru ce o faci?)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]De aici se mai vede că apetitul acesta de a-L considera pe Iisus frate mai mare al altora mai mici e o noutate destul de veche. [COLOR=red](poi ei vorbesc de fratzie trupeasca sau a celor creatzi dar eu vorbesc despre cei doi inainte de Creatzie, cel Unul Nascut shi Cel Unul Purces din Tatal prin Fiul pe care il marturisim la simbolul Credintzei, caci sf Treime este dinaintea creatziei, dar dumneat aduci asemanari intre cele create, ca shi cum cei creatzi au fost fratzi cu Dumnezeu, poi au fost cu totzii fii shi fratzi dar prin mandrie au cazut, caci toata creatzia era frate shi sora cu fiecare graunte de mushtar, dar prin mandrie shi minciuna s-au facut fiii diavolului deci nu mai aveau cum sa mai fie fratzi sau surori sau copii caci se nascusera din maica patimilor din iubirea nebuna de sine shi din iubirea nebuniei de pe urma.... pentru a razbuna rautatea cea veche care erau ei inshishi sa se umple de spurcaciunea pustiirii... de slava desharta a gLumii shi iata ca gLumea e plina de fratzii shi surorile shi fiii shi ficele gLumii shi a lui satana shi a proorocului mincinos iar sfintzii shi dreptzii slavitori prin viatza lor nu numai prin cuvantul marturisirii lor sunt catziva, catziva pucioshi, catziva monahi, catziva oameni dreptzi shi cinstitzi... deci la tine urla IN MINTEA TA TOT FELUL DE SINTAGME PE CARE NU LE SUPORTZI... POI NU SINTAGMELE LINGVISTICE SUNT DE VINA CI CEEA CE MARTURISESC CEI CE SE FOLOSESC DE ELE, CEEA CE SHI-AU FACUT EI IN MINTEA LOR CA SHI MARTURISIRE SHI PROPRIE INTZELEGERE... SHI DACA URLA LA TINE INSEAMNA CA SHI EU GRESHESC CA ALTZII, POI AIA SPUN UNA FOLOSINDU-SE DE CUVINTE IAR EU ALTCEVA FOLOSINDU-MA DE CUVINTE IAR IN MINTEA UNOR NU ESTE DEOSEBIRE CI TOT O ACEIASHI MOCIRLA.... dar cum sa fie acelashi lucru intre ce sustzin eu shi ce sustzin mormonii sau sectantzii sau lucifericii sau Arie sau catolicii sau tot felul de nascociri ca doar e nesfarshita posibilitatea nascocirilor nalucifariferizante... dar totushi trebuie sa avem buna credintza ca sa respectam shi sa intzelegem cinstit ceea ce scriu altzii shi ce sustzin, caci daca noi mintzim atunci ne creshte nasul shi iarashi lovim in tzepushe cu nazurile noastre pline de responsabilitate. F[/COLOR][COLOR=red]ereshte-ma Doamne shi Stapanul Vietzii mele de duhul tramdaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire shi al grairii in deshert, de duhul necuratziei de grairea trufasha de duhul nerabdarii shi al neiubirii shi da-mi mie Doamne, duhul lucrarii duhovniceshti, al grijii propriei mantuiri, al purtarii jugului Duhului Sfant, shi al grairii intru ascultarea Ta, dar shi duhul curatziei, al gandului smerit, al rabdarii shi al dragostei,... Asha daruieshte-mi Imparate ca sa-mi vad greshelile mele shi sa nu osandesc pe aproapele meu, caci binecuvantat eshti in Vecii Vecilor )[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Așa că, dragă Vsovi, îmi pare rău că te dezamăgesc cu știrea asta: nici măcar nu ești original! [COLOR=red](poi sigur ca eu nu-s original, dar Domnul este caci sf Treime este la originea tuturor lucrurilor, iar eu nu caut asha ceva... caci primii nascutzi trebuiesc lovtzi de piatra, asha ca nu e de joaca cu naravul nascocelilor ori al plasmuierilor scornite cam asha ca pe la scorniceshti)[/COLOR][/SIZE]
|