Citat:
În prealabil postat de Litanu
Nu la asta m-am referit cand am spus sa faceti o corectura. Nu era vorba de cazul meu. Cred ca ati inteles ca m-am referit la greseala care se face atunci se confunda punerea numelui cu botezul. Din punct de vedere Biblic, sunt evenimente cu semnificatie diferita si care au intre ele o diferenta de timp (ani de zile). Punerea numelui are loc la nastere, botezul are loc atunci cand persoana in cauza poate face un legamant constient cu Dumnezeu.
|
Am stiut ca asta vreti sa spuneti, dar totusi am vrut sa cred ca nu este adevarat ...si spun acest lucru pentru ca eu nu am vrut sa ajung sa discut despre punerea numelui si despre botez....dar d-vostra cum sunteti o persoana "POCAITA" si cum "pocaitii" sunt preocupati mai mult de mantuirea ORTODOCSILOR decat de ei insisi, era evident ca d-voastra (care cititi Biblia si sunteti cu mult mai superior Sf. Parinti si hotararilor Sinoadelor Ecumenice) sa veniti sa va LEGATI de ceva anume.
As invita-o pe OANA_21 sa vina spre exemplu sa citeasca ce am scris eu si ce ai scris tu...apoi sa vina sa vada de ce ortodocsii (adica aici "EU") va numesc SECTARI.
Eu nu doresc sa intru in a comenta probleme religioase cu nimeni, nu de alta dar simt o ispitire din partea Diavolului care ma provoaca sa ma tulbur in interiorul meu...
Ceea ce cred eu consider ca este adevarul...cel mai mult mie-mi place sa i-au argumentarea pe baza ISTORICA a credintei mele (dar asta nu inseamna ca ma feresc de Biblie), sau argumente luate din viata de zi cu zi , din trairea unui ortodox adevarat si un sectar...imi place sa fac o asemanare cu PILDA VAMESULUI SI A FARISEULUI, care se potriveste de minune: adica eu cel putin nu am gasit virtutea smereniei la nici un neoprotestant care mereu si mereu intr-un dialog cu un ortodox isi ridica capul in sus si se tot lauda, iar ortodoxul c-am pleaca capul si isi bate pieptul recunoscandu-si starea de pacatosenie...Spuneti si voi in gandul vostru si cu inima plina de smerenie :DOAMNE IiSUSE , FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIESTE-MA PE MINE PACATOSUL
Asta ma deranjeaza la NP , mandria LUCIFERICA de care da dovada...unde este smerenia??? sunt plini de acte fariseice??? de fapt Biblia spune....ca intradevar isi iau ei plata lor...
Doresc tuturor sa inteleaga ortodoxia asa cum o inteleg eu , insa m,ai mult decat mine, doresc sa o si traiasca...