[tricesimusquintus=quote] O mica remarca: slabanogul din Marcu 2 nu avea un handicap psihic, era doar paralizat [paralutikos], nu avea nevoie de "nasi" care sa pledeze pentru el. [/quote]
[SIZE=1]Contrazici Scriptura care spune: "văzând credința lor", acei oameni au mijlocit in fața lui Hristos pentru bolnav.[/SIZE]
[SIZE=1]Marcu 16.4 "4. Și neputând ei, din pricina mulțimii, să se apropie de El, au desfăcut acoperișul casei unde era Iisus și, prin spărtură, au lăsat în jos patul în care zăcea slăbănogul. 5. Și văzând Iisus [COLOR=red]credința lor[/COLOR], i-a zis slăbănogului: [COLOR=red]Fiule, iertate îți sunt păcatele tale![/COLOR]"[/SIZE]
iar Biblia mai oferă numeroase exemple in care un credincios mijloceste pentru un altul:
Marcu 23.9. 17 ".Și I-a răspuns Lui unul din mulțime: Învățătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut.
Iar Iisus i-a zis: De poți crede, [COLOR=red]toate sunt cu putință celui ce crede.[/COLOR]
24.Și îndată strigând tatăl copilului, a zis cu lacrimi: [COLOR=red]Cred, Doamne! Ajută necredinței mele[/COLOR]. 25.Iar Iisus, văzând că mulțimea dă năvală, a certat duhul cel necurat, zicându-i: Duh mut și surd, Eu îți poruncesc: Ieși din el și să nu mai intri în el!"
L-a indemnat Hristos pe copilul posedat ? Evident că nu. Ci doar pe tatăl lui l-a indemnat să creadă!! Și așa a vindecat copilul prin mijlocirea tatălui, la fel cum o face nașul la botezul pruncului.
[SIZE=1]Marcu 5. 22 "Și a venit unul din mai-marii sinagogilor, anume Iair, și văzându-L pe Iisus, a căzut la picioarele Lui, 23. Și L-a rugat mult, zicând: Fiica mea este pe moarte, ci, venind, pune mâinile tale peste ea, ca să scape și să trăiască...[/SIZE]
[SIZE=1]36. Dar Iisus, auzind cuvântul ce s-a grăit, a zis mai-marelui sinagogii: Nu te teme. [COLOR=red]Crede numai[/COLOR].[/SIZE][SIZE=1]" [/SIZE]
[SIZE=1]Asadar, Hristos nu o intreabă nimic pe fetiță, ci îl îndeamnă pe tatăl ei "crede numai" și o tămăduiește pe fetiță prin mijlocirea tatălui:[/SIZE]
[SIZE=1]41. [/SIZE][SIZE=1]"Și apucând pe copilă de mână, i-a grăit: Talita kumi, care se tâlcuiește: Fiică, ție zic, scoală-te!" [/SIZE]
[SIZE=1]Iată alt exemplu in care niște creștini mijlocesc pentru un altul:[/SIZE]
[SIZE=1]11. Și după aceea, S-a dus într-o cetate numită Nain și cu El împreună mergeau ucenicii Lui și multă mulțime. 12. Iar când S-a apropiat de poarta cetății, iată scoteau un mort, singurul copil al mamei sale, și ea era văduvă, și mulțime mare din cetate era cu ea. 13. Și, văzând-o Domnul, I s-a făcut milă de ea și i-a zis: Nu plânge! 14. Și apropiindu-Se, S-a atins de sicriu, iar cei ce-l duceau s-au oprit. Și a zis: Tinere, ție îți zic, scoală-te. 15. Și s-a ridicat mortul și a început să vorbească, și l-a dat mamei lui.[/SIZE]
[SIZE=1]L-a întrebat ceva Hristos pe copil înainte de a-l vindeca? Nicidecum![/SIZE]
[SIZE=1]Ci doar mijlocirea mamei copilului a fost de ajuns. Nu stie părintele de ce anume are nevoie copilul său?[/SIZE]
[tricesimusquintus=quote] Doar daca Scriptura spunea ca e necesar botezul pruncilor, atunci as fi contrazis-o. Dar cum nu exista nici o referinta biblica pentru botezul unui prunc, nu am cum s-o contrazic in aceasta privinta.[/quote]
foarte bine, atunci dă-i drumul și argumentează (și nu in batjocură cum ai făcut-o mai sus) citatele:
Fapte 16.33"Și el, luându-i la sine, în acel ceas al nopții, a spălat rănile lor și s-a botezat el și [COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000]toți ai lui îndată[/COLOR][/COLOR]."
Fapte 16.15 "Iar după ce s-a botezat [COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000]și ea ȘI CASA EI[/COLOR][/COLOR], ne-a rugat, zicând: De m-ați socotit că sunt credincioasă Domnului, intrând în casa mea, rămâneți."
[COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000]In Antichitate casa unui om insemna si copii mici și servitorii !!![/COLOR][/COLOR]
[tricesimusquintus=quote] Apostolii au avut "bunavointa" sa ne scrie doar ce trebuie sa facem, nu si toate ereziile posibile de care sa ne ferim,[/quote]
Totuși aștept explicații. De ce nu au avut bunăvoința apostolii să ne arate că pruncii erau excluși de la botez?
De ce nu au avut bunăvoința apostolii să prevadă faptul că că după 17 secole de existență a Bisericii (trupul lui Hristos cel viu Col.1.18) se vor ridica niște erezii care vor susține că botezul pruncilor e "antibiblic"?